Gratis proefperiode

Wil jij ook inzicht en overzicht in alle voor jou relevante media aandacht?
Overzicht

5 redenen waarom je het dashboard van Clipit moet gebruiken

Wanneer je via Clipit begint met media monitoring, ontvang je elke ochtend de nieuwsselectie in jouw inbox. Deze geeft jou een overzicht van waar jouw organisatie, of een ander voor jou belangrijk onderwerp, wordt benoemd en welke waarde dit heeft. Echter is er nog veel meer informatie voor jou beschikbaar over al jouw vermeldingen. Deze zijn terug te vinden en in te zien in jouw eigen dashboard. We geven je 5 redenen waarom je het dashboard niet kan missen.

1. Van overzicht naar inzicht

De nieuwsselectie die je dagelijks in je inbox ontvangt, geeft je overzicht, maar met het dashboard krijg je inzicht. Waar je in de nieuwsselectie een overzicht krijgt van de vermeldingen in de afgelopen 24 uur, krijg je in het dashboard snippets te zien van de berichten waarin je bent vermeld.

Wil je verder duiken in de data van het bericht? Door het bericht te selecteren zie je de PR-waarde, het potentieel bereik, sentiment en de branding. Met deze data kan je de impact van een campagne of media strategie in beeld brengen. Zo worden je media-inspanningen meetbaar.

Bij berichten zullen er ook altijd stakeholders betrokken worden. Denk aan namen van organisaties, personen of geografische plekken. Middels het dashboard kun je gemakkelijk inzicht krijgen in welke stakeholders benoemd worden in de artikelen waar ook jouw organisatie/belangrijke onderwerp in vermeld wordt. Zo wordt inzichtelijk voor jou wat relevante stakeholders voor jou zijn.

2. Slim filteren voor snel resultaat

Heb je meerdere zoekopdrachten? Elke ochtend krijg je een opsomming van alle  vermeldingen in je inbox. In het dashboard kan dit misschien wat veel en onoverzichtelijk lijken. Door gebruik te maken van filteringen kan je eenvoudig filteren op verschillende zoekopdrachten; zo wordt de informatie voor een specifieke zoekopdracht meteen overzichtelijk.

Naast dat je op de zoekopdrachten kan filteren, kun je ook filteren op labels. Hierdoor krijg je inzicht in de data rondom persberichten of specifieke thema’s.

Wil je nog verder filteren? In het dashboard kun je een selectie maken in de artikelen die je ziet. Wil je bijvoorbeeld social media niet tussen je resultaten laten zien? Dan filter je dit mediatype er simpelweg uit. Daarnaast kun je ook specifiek kijken naar welke berichtgeving in print of op radio en televisie is verschenen.

Heb je een filter gevonden die jou helpt al jouw data op een overzichtelijke manier te weergeven? Sla deze dan op om een volgende keer deze filtering er gemakkelijk weer bij te pakken.

3. Krijg meer inzicht met analyses

Het dashboard geeft je de mogelijkheid om nog verder in te zoomen op de data door gebruik te maken van analyses. Met de analyses kun je kijken of je bepaalde trends kan waarnemen in de afgelopen periode.

Zie je een opvallende piek in de analyse? Doordat de analyses doorklikbaar zijn kun je deze data  gemakkelijk verder bekijken. Op deze manier kan je de data verder verkennen en dieper in deze data duiken.

Wil je daarna de interne stakeholders informeren over bijvoorbeeld de impact die je in de afgelopen periode of met een specifieke campagne of persbericht hebt gemaakt? Ga dan aan de slag met je eigen analyse pagina. Deze biedt een overzicht van de door jou gekozen analyses en zijn gemakkelijk intern te delen.

Met de ‘analyse creator’ wordt het maken van een analyse pagina nog eenvoudiger. In 7 stappen maak je jouw perfecte pagina. Kom je er hiermee toch nog niet helemaal uit? Dan helpen we jou graag!

4. Betrek interne stakeholders met de nieuwsbriefmodule

Middels de nieuwsbriefmodule, die in het dashboard zit, kan je eenvoudig en snel een nieuwsbrief maken voor jouw interne stakeholders. In deze nieuwsbrief verwerk je gemakkelijk de belangrijkste artikelen en bijbehorende data en inzichten. Je hebt zelf de regie over de volgorde van de artikelen, kan tussenkoppen gebruiken om de mail overzichtelijk op te bouwen welke waardes je mee wilt geven.

Op deze manier kun je de data en inzichten die je zelf uit het dashboard haalt delen en zo de betrokkenheid intern vergroten.

5. Zoek eenvoudig artikelen terug

Vanaf het moment dat een zoekopdracht actief wordt, wordt er data verzameld. Op basis van afspraken met licentiehouders, wordt een gedeelte van de data in jouw media-archief verwerkt. Hierdoor kun je verschillende periodes met elkaar vergelijken. Hoe heb je bijvoorbeeld afgelopen kwartaal gepresteerd als organisatie tegenover het kwartaal ervoor?

Neem je bijvoorbeeld een duidelijke toename of afname waar in vermeldingen? Middels de analyses kun je dieper in de verschillen duiken en duiden wat hiervoor gezorgd heeft. Niet meer gissen, maar op zoek naar verklaringen.

Begin met het gebruiken van het dashboard

Benieuwd hoe het dashboard jouw media-inzichten naar een hoger niveau tilt? Neem contact met ons op en start vandaag nog!