Gratis proefperiode

Wil jij ook inzicht en overzicht in alle voor jou relevante media aandacht?
Overzicht

Media monitoring in beeld & video

Sinds oktober 2014 monitoren we ook radio & TV. Door een combinatie van tekst- en spraakherkenning weten we in welke minuut van een TV-programma je bent genoemd, hoe vaak je bent genoemd en wat het sentiment en context van dit fragment is. Bovendien leveren wij jou een link naar het exacte fragment. Afgelopen oktober verrijkten we de radio & TV monitoring met een bereiksindicatie én een PR-waarde berekening. Maar de ontwikkelingen gaan verder!

Spraakherkenning

Samen met onze RTV partner MediaDistillery monitoren we programma’s op basis van spraakherkenningstechologie. Het gesproken woord van de TV-presentator of DJ op de radio wordt door de spraakherkenner omgezet naar tekst. Deze innovatieve techniek zorgt ervoor dat je real-time kunt monitoren hoe je op radio en TV bent genoemd. De batterij studenten die urenlang beeldmateriaal bekijken, analyseren en uitschrijven is daarmee voorgoed verleden tijd.

Next step: beeld- & videoherkenning

Ontwikkelingen in monitoring land richten zich steeds meer op beeld- en videoherkenning. Niet alleen tekst- en spraakherkenning, maar ook (bewegend) beeld ‘uitlezen’. Met de sterke opkomst van Instagram en Pinterest zien we de vraag naar logoherkenning in beeld groeien. Nu lezen we de onderschriften uit van beelden op Instagram of video’s op YouTube, maar met deze techniek analyseer je dus ook de inhoud van beeld en video. In bewegend beeld geeft logo- en gezichtsherkenning meer waarde aan een TV-fragment naast de vermelding in spraak van het merk op TV.

Hoe werkt logoherkenning?

Wanneer jouw logo wordt weergegeven in bijvoorbeeld het NOS journaal doet dit meer voor je branding dan alleen een vernoeming door de nieuwslezer. Door een logo in te trainen in het beeldherkenningssysteem, kan dit systeem op basis van de afstand tussen beeldpunten in een logo een match maken, ook als dit logo vervormd is door plaatsing op een mok. Door onze RTV partner MediaDistillery wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van deze innovatieve techniek om deze in de toekomst te kunnen gaan aanbieden.

Waarvoor te gebruiken?

Door logoherkenning kan de effectiviteit van sportsponsoring inzichtelijk gemaakt worden. Met de verschuiving van budgetten van traditionele advertising naar het inzetten van bloggers en andere influencers om je doelgroep te bereiken, zoals Nike doet, is het meten van het effect ook hier noodzakelijk. Aan ons de uitdaging om ook logoherkenning te gaan waarderen en in een PR-waarde uit te gaan drukken. Bereikscijfers van social networks zoals Instagram en Pinterest en tv-programma’s bieden we jullie al in onze portal. Interessant hoe je het gesproken woord of geschreven tekst waardeert ten opzichte van visualisatie. Suggesties zijn welkom!

Gezichtsherkenning

Door gezichtsherkenning kan meer mediawaarde worden gegeven aan een fragment afhankelijk van wie de uitspraak afkomstig of wie in beeld is. Face recognition is een verrijking van de context dat je niet alleen wát er gezegd is, maar ook die wíe. Is het president Obama die een bepaalde quote doet, of wordt het geciteerd door de nieuwslezer? Voor beveiligings- en opsporingsdoeleinden wordt de gezichtsherkenningstechniek al langer toegepast. Big brother is watching you!

Meer weten

Heb je nog vragen? Onze media analisten zitten voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Bel ons op 024 8000 704, mail naar info@clipit.nl of vul ons contactformulier in.