Gratis proefperiode

Wil jij ook inzicht en overzicht in alle voor jou relevante media aandacht?
Overzicht

Wat is Public Affairs?

Het is een term die veel wordt gebruikt, maar wat is de betekenis van public affairs precies? Public affairs wordt gebruikt om de relatie van een organisatie met haar belanghebbenden te beschrijven. Dit zijn personen of groepen die belang hebben bij de zaken van de organisatie. Denk aan parlementsleden, ambtenaren, aandeelhouders, klanten, cliënten, beroepsverenigingen, denktanks, business groepen, vakbonden en de media. Public affairs professionals betrekken deze belanghebbenden om het beleid van haar organisatie uit te leggen, statistische en feitelijke informatie te verschaffen. Ook om te lobbyen over kwesties die van invloed zijn over het vermogen van de organisatie om succesvol te kunnen opereren.

Het werk van een public affairs professional combineert relaties tussen de overheid, de media communicatie, issue management, verantwoordelijkheid verspreiding zakelijke en sociale informatie en strategisch communicatieadvies. Zij hebben als doel het beïnvloeden van de openbare orde, bouwen en onderhouden van een sterke reputatie. En het vinden van raakvlakken met al deze belanghebbenden.

Public affairs praktijk

In de praktijk kan het worden beschreven door een hele reeks van verschillende woorden in functienamen. Denk aan public affairs, het beleid, de overheid zaken, de regering, de betrekkingen, parlementaire zaken, parlementaire betrekkingen, Europese zaken, politiek adviseur, politiek onderzoeker, buitenlandse zaken, buitenlandse betrekkingen, campagnes, corporate communicatie, corporate affairs, relaties met belanghebbenden en stakeholder management.

Juist voor deze groep is het belangrijk om op elk moment alle belangrijke informatie paraat te hebben. Kennis is meer dan een belangrijke bouwsteen! Veel opdrachtgevers hebben hun weg dan ook naar Clipit gevonden. Om zo met media monitoring uit alle Nederlandstalige redactionele en social media hun dagelijkse gepersonaliseerde nieuwsvoorziening te krijgen!

Meer weten?

Heb je vragen over monitoring, analyse & insights oplossingen van Clipit? Neem contact met ons op of bel ons op 024 800 07 04.