Support

Categorie

Analyse

Welke analyses zijn er beschikbaar?

Je kan in ons Dashboard talloze analyses maken. Standaard opent je Dashboard in de analyse ‘Aantallen’. Je kunt dit veranderen en alle opties voor analyses bekijken door rechts bovenin bij de analyse op ‘Bewerk Analyse instellingen’ te klikken. Vervolgens kun je door al onze beschikbare analyses klikken. De eerste opties zijn zeven veelgebruikte analyse, die je makkelijke direct kunt selecteren.  Vervolgens zie je een lijst met onderwerpen waarover je een analyse kan doen. Wil je iets analyseren wat met auteurs te maken heeft? Klik dan op ‘Auteur’ en selecteer een analyse. Wil je ergens de PR-waarde van weten? Kies dan voor één van de analyses onder het kopje PR-waarde. Zo kom je altijd snel bij de juiste analyse uit.

Mocht je er toch niet helemaal uit komen welke analyse nu het beste bij jouw doelen past, neem dan gerust contact op met onze media analisten op 024 8000 704 of mail naar info@clipit.nl. Zij helpen je graag verder.

Hoe pas ik een analyse aan?

Wil je een ander type analyse zien of de instellingen van de analyse aanpassen? Dit doe je door rechts bovenin bij de analyse op ‘Bewerk Analyse instellingen’ te klikken. In het tabblad ‘Type’ kies je welke analyse je wil zien. Bij het tabblad ‘Instellingen’ pas je de weergave van de analyse aan, groepeer je de gegevens op een andere tijdsindeling en je kunt de weergave van waardes in de analyse aan- en uitzetten.

Heb je hulp nodig bij het aanpassen? Onze media analisten helpen je graag verder.

Hoe pas ik de periode van een analyse aan?

De analyses hanteren altijd de periode die je in het Dashboard hebt geselecteerd. Deze periode vind je rechtsboven de statistiekenbalk terug. Wanneer je op deze tijdsperiode klikt, kun je deze aanpassen naar afgelopen week, afgelopen maand of een andere periode. De analyse verandert meteen mee wanneer deze periode wordt aangepast.

Hoe download ik een analyse?

Klik rechts bovenin de analyse op ‘Bewerk Analyse instellingen’. Het menu met de instellingen van je analyse verschijnt nu aan de rechterkant. Onderaan dit venster kun je op de knop ‘Download’ klikken om de analyse te downloaden. Je kunt de analyse vervolgens als PDF, PNG of in Excel downloaden.

Hoe zie ik de berichten die bij de resultaten van de analyse horen?

Bijna alle analyses in het Dashboard zijn doorklikbaar. Zie je op woensdag een piek in de berichtgeving en wil je de berichten die daarbij horen bekijken? Klik dan op de piek die bij die dag hoort. Vervolgens vind je alle berichten van woensdag terug in het berichtenoverzicht.

Wil je vervolgens weer terug naar de originele tijdsperiode van de analyse? Dan kun je op de terugknop in je browser klikken om weer terug te keren naar de instellingen die je had gemaakt voordat je doorklikte.