Support

Categorie

Filters

Hoe maak ik een filter in het Clipit Dashboard?

Als je inlogt in het Clipit Dashboard start je met de filters zoals je deze bij je vorige bezoek hebt ingesteld. Wil je andere data bekijken? Klik rechts bovenin het scherm op de filterknop of klik linksboven op ‘Bewerk filter’ om je filters aan te passen. Hieronder vind je de betekenis van alle filters:

Zoekprofielen
Een zoekprofiel is een verzameling van zoekopdrachten. Naarmate je meer zoekopdrachten hebt wordt het gebruik van zoekprofielen steeds belangrijker om het overzicht te behouden. Door middel van dit filter kun je kiezen welke zoekprofielen je mee wil nemen in je analyse. Je keuze hier bepaalt welke zoekopdrachten beschikbaar zijn bij het filter Zoekopdrachten.

Zoekopdrachten
Onder het zoekprofiel vallen één of meerdere zoekopdrachten. Hier maak je de keuze over welke zoekopdracht(en) je een analyse wilt maken.

Labels
Als je een label gemaakt hebt, dan zorg je er via dit filter voor dat de data zichtbaar wordt in het Dashboard. Selecteer hier welke labels je wel en niet mee wil nemen in je analyse.

Mediatypes
Met het filter ‘Mediatypes’ maak je de keuze of je online media, social media, print media en/of radio & TV data wilt filteren.

Broncategorieën
Met het filter ‘Broncategorieën’ maak je een verder onderscheid op het mediumtype. Wil je bijvoorbeeld geen meta-sites meenemen in de resultaten? Hier stel je het in.

Bronnen
Met het invulveld ‘Bronnen’ heb je de mogelijkheid om heel gericht één of meerdere bronnen te selecteren, of juist uit te sluiten. Typ de naam van de bron naar wens in en via het dropdown menu vind je de bronnen waaruit je kan kiezen. Onder het invulveld kun je aangeven of je alleen deze bronnen wil selecteren, of ze juist uit wil sluiten. Standaard staat dit filter op ‘Alleen deze bronnen’; hiermee selecteer je specifiek alleen berichten van de bronnen die je invoert in het invulveld. Wil je juist bronnen uitsluiten? Klik dan onder het invulveld op ‘Sluit uit’.

Sentiment
Wil je alleen positieve of juist alleen negatieve berichten zien? In dit filter stel je het in. Je hebt keuze uit zeer negatieve, negatieve, neutrale, positieve en zeer positieve berichtgeving. Natuurlijk mag je meerdere smileys aanklikken.

Meer filters
Wil je de data nog verder filteren? Klik dan op ‘Meer filters’ onderin het filterscherm. Je vindt hier de volgende filters:

PR-waarde
Alléén berichten zien met een PR-waarde hoger dan een bepaald bedrag? Je hebt hier de keuze tussen berichten met een PR-waarde hoger dan €500, €1.000, €5.000 en €10.000.

Thema’s
Alle bronnen in ons systeem worden gekoppeld aan een thema; het onderwerp waar de bron voornamelijk over schrijft. Denk hierbij aan thema’s als Mobiliteit, Gezondheid, Sport of Vastgoed. Met dit filter haal je de resultaten uit één of meerdere thema’s naar boven.

Alleen favorieten
Heb je berichten als favoriet gekenmerkt? Door deze slider naar rechts te schuiven filter je moeiteloos alle favoriete berichten.

Inclusief verwijderde berichten
Mocht je uit het Dashboard berichten verwijderd hebben, dan vind je ze terug met behulp van deze filtermogelijkheid. Schuif de slider naar rechts en je vindt alle verwijderde berichten van de ingestelde periode terug.

Taal
Monitor je internationale media? Dan heb je hier de mogelijkheid om berichten te laden met een bepaalde taal. Typ de naam van de taal in het invulveld en het Dashboard vult dit aan met de beschikbare talen.

Land
Je kan de data ook filteren op basis van land. Typ het land naar keuze in en het Dashboard geeft je verschillende opties van beschikbare landen.

Meer weten?

Heb je nog vragen? Onze media analisten zitten voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Bel ons op 024 8000 704, mail naar info@clipit.nl of stuur een Whatsappje!

Hoe sla ik mijn filter op?

Wanneer je aan de slag gaat met de data is het vaak handig om een filter op te slaan. Zo kun je later eenvoudig terug naar je originele filter als je diep in je analyses gedoken bent.
Je kan je huidige filterinstellingen opslaan door te klikken op de knop ‘Opslaan’ onderin het filtervak. Geef het filter een naam en klik op ‘Opslaan’. Je vindt je filter vervolgens terug in het menu aan de linkerkant onder ‘Selecties’, tabje ‘Filter’. Hier vind je ook de filters van je collega’s terug.

Meer weten?

Heb je nog vragen? Onze media analisten zitten voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Bel ons op 024 8000 704, mail naar info@clipit.nl of stuur een Whatsappje!