Support

Categorie

Filters

Hoe sla ik mijn filter op?

Wanneer je aan de slag gaat met je analyses is het vaak handig om een filter op te slaan. Zo ga je eenvoudig terug naar je originele filter als je diep in je analyses gedoken bent. Dit doe je door, wanneer je filter helemaal naar wens is opgeslagen, te klikken op de knop ‘Opslaan’ rechts onderin het filtervak. Geef het filter een naam of sla het over een ander filter op en klik op ‘Opslaan’. Je vind je filter vervolgens terug in de linkerkolom onder ‘Filters’. Hier vind je ook de filters van je collega’s terug.

Hoe maak ik een filter in de Clipit Portal?

Als je inlogt in de Clipit Portal dan start je met het standaard filter. Dit betekent dat je de analyses en berichten ziet van de afgelopen zeven dagen. Wil je andere data bekijken? Verander dan het filter in het Filtervak. Hieronder vind je de betekenis van alle filters:

Zoekprofiel
Onder het zoekprofiel verstaan we de naam van de verzameling zoekopdrachten. Makkelijker gezegd zijn dit de verschillende Nieuwsselecties die je krijgt. Heb je maar één zoekopdracht? Dan staat het zoekprofiel vast. Ontvang je meerdere Nieuwsselecties, dan kan je hier de keuze maken over welk profiel je een analyse wilt maken.

Zoekopdracht
Onder het zoekprofiel vallen één of meerdere zoekopdrachten. Hier maak je de keuze over welke zoekopdracht(en) je een analyse wilt maken.

Periode
Over welke periode moet de data gaan? Je hebt de keuze tussen een vaste en variabele periode. Als je kiest voor ‘vast’ dan vul je de vaste datum in waarover je de data wilt laden. Bij variabel heb je de keuze tussen afgelopen dag, week of maand.
Sentiment

Wil je alleen positieve of juist negatieve berichten zien? In dit filter stel je het in. Je hebt de keuze tussen zeer positieve, positieve, neutrale, negatieve en zeer negatieve berichtgeving. Natuurlijk mag je meerdere vakjes aanvinken.

Mediumtypes
Met het filter ‘Mediumtypes’ maak je de keuze of je online media, social media, print media en/of radio & TV data wilt filteren.
Wil je de data nog verder filteren? Klik dan op ‘meer filters’ links onderin het filtervak. Je vindt hier de volgende filters:
Land

Monitor je internationale media? Dan heb je hier de mogelijkheid om de data te laden uit een bepaald land. Typ het land naar keuze in en de Portal geeft je verschillende opties van beschikbare landen.

Taal
Niet op een bepaald land filteren maar liever op een taal? Ook dat is mogelijk. Ook hier typ je de naam van de taal in en de Portal vult dit aan met de beschikbare talen.

Favorieten
Heb je berichten als favoriet gekenmerkt? Door dit vakje aan te vinken filter je moeiteloos alle favoriete berichten.

Verwijderd
Mocht je uit de Portal berichten verwijderd hebben, dan vind je ze terug bij deze filtermogelijkheid. Vink dit vakje aan en je vindt alle verwijderde berichten van de ingestelde periode terug.

PR-waarde
Alléén berichten zien met een PR-waarde hoger dan een bepaald bedrag? Je hebt hier de keuze tussen berichten met een PR-waarde hoger dan €500, €1.000, €5.000 en €10.000.

Status
Met dit filter krijg je snel inzicht in alle berichten met een bepaalde status. Je kiest hierbij uit alle statusmogelijkheden: geen status, eerste actie, wachten op, later en afgehandeld.

Mappen
Als je een map gemaakt hebt, dan zorg je er via dit filter voor dat de data zichtbaar wordt in de Portal. Selecteer de map die je wilt analyseren. Let er wel op dat je de juiste periode ingesteld hebt.

Brontypes
Met het filter ‘brontypes’ maak je een verder onderscheid op het mediumtype. Wil je binnen print alleen de landelijke dagbladen? Hier stel je het in.

Bronthema’s
Alle bronnen in ons systeem worden gekoppeld aan een thema. Denk hierbij aan Auto & Vervoer, Gezondheid, Sport of Vastgoed. Met dit filter haal je de resultaten uit één of meerdere thema’s naar boven.

Bronselectie
Een diepere selectie op thema’s is de bronselectie. Hier heb je de mogelijkheid om heel gericht één of meerdere bronnen te selecteren of juist uit te sluiten. Standaard staat dit filter op ‘Sluit onderstaande bronnen uit’. Daaronder typ je de bron naar wens in en via het dropdown menu vind je de bronnen waaruit je kan kiezen. Wil je juist bronnen selecteren? Klik dan op ‘Sluit onderstaande bronnen uit’ en kies de optie ‘Selecteer onderstaande bronnen’.
Wanneer je je filter helemaal naar wens hebt ingesteld, zie je dat de knop rechtsonder in het filtervak geel geworden is. Dit betekent dat de rest van de Portal nog niet vernieuwd is naar jouw instellingen. Klik op ‘Filter’ om de juiste data te laden.Hoe sla ik mijn filter op?