Support

Categorie

Newscast

Wat is een newscast?

De newscast van Clipit is een gesproken nieuwsselectie waarbij het voor jou relevante nieuws in één audiofragment kan worden beluisterd. De newscast selecteert middels A.I.technologie voor jou de belangrijkste berichten met de grootste impact op jouw organisatie en voegt deze in één audiofragment samen. Zo beluister je ook jouw nieuwsoverzicht in de auto, trein of op de fiets naar je werk.

Je kunt de newscast laten maken over de door jou gewenste periode. Dit kan dus dagelijks zijn, zodat je de newscast kunt luisteren onderweg naar werk. Maar ook op wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse basis kun je de update in je mailbox krijgen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheid van de newscast? Neem contact op met onze media analisten via info@clipit.nl of bel naar 024 8000 704.

Kan ik een newscast zelf instellen?

Je kunt de newscast niet zelf instellen. Onze media-analisten staan graag voor je klaar om met je mee te denken om de newscast zo goed mogelijk voor jouw organisatie in te stellen. Zij kunnen met je meedenken over de onderwerpen waarover je een newscast wilt ontvangen en bijvoorbeeld welke frequentie. Neem dus contact met onze media analisten via info@clipit.nl of bel naar 024 8000 704.

Kan ik de berichten die in de newscast worden genoemd inzien?

De newscast selecteert middels technologie de belangrijkste berichten van een zoekopdracht op basis van branding (hoe prominent de organisatienaam aanwezig is) en bereik (het totaal potentieel bereikte mensen van de publicatie). De berichten waar dit op gebaseerd is, vind je terug in het Clipit Dashboard.

Ben je dus benieuwd waar een artikel dat werd genoemd in de newscast precies over gaat? Neem dan een kijkje in het dashboard om het volledige artikel te lezen.

Hoe voeg ik mijn Clipit newscast toe aan mijn eigen podcast-app?

Ontvang je de Clipit newscast over jouw bedrijf en wil je deze graag toevoegen aan je eigen podcast app? Dat kan! De Clipit newscast heeft een rss feed waar je je op kunt abonneren. Wanneer je die feed toevoegt aan de podcast app naar jouw keuze, wordt de nieuwste Clipit newscast eenvoudig toegevoegd aan je eigen podcast overzicht. Op die manier mis je nooit een nieuwe newscast en heb je al je te beluisteren podcasts in één omgeving.

Toevoegen newscast aan Podcasts op je iPhone/iPad:

 1. Open je Podcasts-app.
 2. Klik beneden in de balk op ‘Bibliotheek’.
 3. Klik vervolgens op de drie puntjes rechts bovenin je scherm.
 4. Selecteer de optie ‘Volg programma via URL’.
 5. De URL die je hier kunt neerzetten vind je terug in je mail die je hebt ontvangen van de newscast. Helemaal onderin bij die mail zie je in het blauw en onderstreep ‘Podcast feed’ staan. Wanneer je hierop klik opent er een nieuw venster. Kopieer vervolgens de URL die in dit venster staat.
 6. De newscast is toegevoegd aan je app en bij een nieuwe newscast komt deze te staan in je overzicht van ‘Luister nu’.

Toevoegen newscast aan Google Podcasts.

 1. Open je ‘Google Podcasts’.
 2. Klik onderin de balk op ‘Bibliotheek’.
 3. Klik vervolgens op ‘Abonnementen’.
 4. Klik rechts bovenin op de ‘+’.
 5. De URL die je hier kunt neerzetten vind je terug in je mail die je hebt ontvangen van de newscast. Helemaal onderin bij die mail zie je in het blauw en onderstreep ‘Podcast feed’ staan. Wanneer je hierop klik opent er een nieuw venster. Kopieer vervolgens de URL die in dit venster staat.
 6. Klik op toevoegen. Je bent nu geabonneerd op de newscast in je app. Bij elke nieuwe newscast komt deze aflevering er bij te staan in je overzicht bij ‘Home’.

De newscast zijn verder niet vindbaar door andere mensen op hetzelfde podcastplatform. Deze is echt alleen te vinden middels de link die in de mail wordt gezet.