Support

Categorie

Statistieken

Hoe gebruik je de statistiekenbalk in de Clipit Portal?

Hoe sla ik de statistieken op?

Rechtsboven de statistiekenbalk vind je de downloadknop. Klik hierop en kies de bestandsindeling naar keuze, vervolgens begint de download.

Wat zeggen de indicatoren?

Onder de statistieken vind je indicatoren die de groei of daling van het statistiek aangeven. Dit is altijd ten opzichte van de periode daarvoor. Heb je de datum op Variabel en Week staan? Dan geeft de indicator de groei of krimp aan ten opzichte van de zeven dagen daarvoor. Heb je de vaste periode van 1 november tot 30 november geselecteerd? Dan geeft de indicator de groei of krimp aan ten opzichte van de 30 dagen daarvoor.

Staat er in plaats van een indicator een streepje? Dan hebben we geen data om mee te vergelijken.

Wat zie ik in de statistiekenbalk?

Hier zie je in één oogopslag hoe je er voor staat op basis van aantallen, bereik, crossmediale PR-waarde en sentiment. Deze cijfers corresponderen met je ingestelde filter.

Aantallen
Dit is het aantal berichten dat gevonden is op de zoekopdracht(en) in de periode zoals ingesteld in het filter.

Bereik
Per mediumtype kijken we naar de maatstaf die daar geldt. Zo bepalen we het bereik van social media door het aantal volgers en bij radio & TV maken we gebruik van kijk- en luistercijfers van Stichting Kijkonderzoek.

PR-waarde
Hier vind je de PR-waarde die alle berichten bij elkaar hebben opgebracht. Meer informatie over de berekening van de PR-waarde vind je hier.

Sentiment
In de statistieken wordt het percentage positieve en negatieve berichten weergeven. Het aantal neutrale berichten wordt hier achterwege gelaten. Benieuwd naar hoe het sentiment bepaald wordt? Dat lees je hier.