Support

Categorie

Zoekopdrachten

Hoe worden zoekopdrachten ingesteld?

Onze media analisten nemen het maken van zoekopdrachten voor je uit handen. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van zoekopdrachten met onze booleantechniek. Om een goede zoekopdracht in te stellen, bekijken ze verschillende factoren. Denk hierbij aan verschillende schrijfwijzen, synoniemen of andere belangrijke kernwoorden. Door woorden te combineren en uit te sluiten komen zij tot een zoekopdracht die ervoor zorgt dat jij relevante data ontvangt. Wil je een zoekopdracht toevoegen? Neem dan contact op met onze media analisten via 024 8000 704 of mail naar info@clipit.nl.

Hoe ziet een zoekopdracht eruit?

Zoekopdrachten maken onze media analisten met de booleantechniek. Door woorden te combineren en uit te sluiten ontstaat er een zoekopdracht die de juiste data naar boven haalt. Hieronder zie je een voorbeeld van een zoekopdracht. Door ‘operators’ te gebruiken als [AND] en [NOT] zorgen we voor de juiste combinaties en uitsluitingen.

clipit* [OR] clip it [OR] clipi-it [NOT] clipitalia

Kan ik zelf een zoekopdracht instellen?

Het is niet mogelijk om zelf een zoekopdracht in te stellen. Onze media analisten nemen het maken van zoekopdracht voor je uit handen. Wil je een zoekopdracht toevoegen? Neem dan contact op met onze media analisten via 024 8000 704 of mail naar info@clipit.nl.

Waar kan ik mijn zoekopdrachten terugvinden?

Vanuit het Clipit Dashboard kun je terugzien welke zoekopdrachten zijn ingesteld en hoe de boolean voor de zoekopdracht is opgebouwd. Ga hiervoor in het linkermenu naar ‘Instellingen’. Klik vervolgens op het tabblad ‘Zoekopdrachten’. Klik vervolgens op de naam van de zoekopdracht om bij ‘Boolean Criteria’ te zien uit welke zoektermen de boolean is opgemaakt.

Zie je hier iets in terug wat je wilt wijzigen? Neem dan contact op met onze media analisten via 024 8000 704 of mail naar info@clipit.nl, we gaan graag met je in gesprek om de zoekopdracht zo goed mogelijk in te richten.