Support

Categorie

Zoekopdrachten

Waar kan ik mijn zoekopdrachten terug vinden?

Je zoekopdrachten vind je bij ‘Instellingen’, rechtsboven in de Portal. Kies vervolgens voor de tab ‘Zoekopdrachten’. Hier vind je een overzicht van jouw zoekopdrachten en bijbehorende booleans die jouw media analist voor je samengesteld heeft.

Kan ik zelf een zoekopdracht instellen?

We raden het af om zelf zoekopdrachten in te stellen. Onze media analisten zijn hier gespecialiseerd in en zorgen er aan de hand van de zoekopdracht voor dat je relevante data ontvangt. Natuurlijk kan het in specifieke gevallen fijn zijn om zelf een zoekopdracht in te stellen. Bijvoorbeeld bij een crisis in het weekend. Daarom bieden we hier wel mogelijkheden voor. Onze media analisten adviseren je hier graag over.

Hoe ziet een zoekopdracht eruit?

Zoekopdrachten maken onze media analisten met de booleantechniek. Door woorden te combineren en uit te sluiten ontstaat er een zoekopdracht die de juiste data naar boven haalt. Hieronder zie je een voorbeeld van een zoekopdracht. Door ‘operators’ te gebruiken als [AND] en [NOT] zorgen we voor de juiste combinaties en uitsluitingen.

clipit* Or clip it Or clipi-it Or Clipitnl Not(creatief_speelgoed Or khmer Or videaoclip Or doesntcount *Or prcticos Or kaikki Or clipiteuse Or Montpellier*Orclipipituser.tv*Or office97 Or Clip_it_on Or clipitalia*Or fotokoord Or clip_it’s Or commandoregel Or autocad Or dancing_clip Or clothes_pin*Or clip_it_card*Orclipityc Or clippityc Or clippituser.tv*Or sokkenclips Or sokken Or rankkari

Hoe worden zoekopdrachten ingesteld?

Onze media analisten nemen het maken van zoekopdrachten voor je uit handen. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van zoekopdrachten met onze booleantechniek. Om een goede zoekopdracht in te stellen, bekijken ze verschillende factoren. Denk hierbij aan verschillende schrijfwijzen, synoniemen of andere belangrijke kernwoorden. Door woorden te combineren en uit te sluiten komen zij tot een zoekopdracht die ervoor zorgt dat jij relevante data ontvangt.