Overzicht

De 10 beste Clipit blogs van 2015 op een rij

Over een paar dagen wuiven we 2015 vaarwel en ontvangen we januari met open armen. Een mooi moment om de populairste Clipit blogs te onthullen!

10. Dierentuinen best gewaardeerde dagattracties

Over welke dagattracties wordt het meest geschreven? Welk sentiment hoort daarbij? En niet te vergeten: Welke dagattractie creëert de meeste PR-waarde? Media analist Paul duikt in de cijfers en deelt zijn bevindingen met je.

9. Recruitment en social media: matchen, voorstellen, plaatsen!

Van dagattracties naar de recruitment wereld. Hoe maken zij gebruik van de kracht van social media? En welke tips heeft monitoring adviseur Rutger om het recruiters nog makkelijker te maken?

8. Waardevolle mama’s, sociale papa’s!

Ieder jaar rondom vader- en moederdag barst de strijd weer los. Wie is het populairst? De zorgzame moeders of de stoere vaders? Marketeer Joep maakte een media analyse en verlost je van het antwoord!

7. Eén kop koffie en je meet hoe je in alle media staat

Natuurlijk wil je weten hoe je in de media genoemd staat. Maar je bent altijd op zoek naar die vertalende slag. Wat betekenen al deze berichten voor je merk? Clipit berekent sinds 2012 de PR-waarde voor online en social media berichten. Dit jaar lanceerden we de crossmediale PR-waarde! Zo bereken je voor zowel online en social media, print media en radio & TV de impact van je PR!

6. Fashion: Zalando maatje te groot voor concurrentie

De wereld van fashionretailers is vol in beweging. Dat is terug te zien in onze analyse over deze branche. Instagram is de heilige graal voor innovatieve partijen, waar we de traditionelere fashionbedrijven nog vaak in de plaatselijke kranten tegenkomen. Als we hier één les uit mogen trekken: er leiden meerdere media wegen naar fashionhoofdstad Parijs!

5. Sterke groei online buzz rond zorgverzekeraars

Jaarlijks onderzoekt Clipit in samenwerking met Porter Novelli de online berichtgeving rondom de grootste zorgverzekeringen. Wie eist de meeste social media aandacht op tijdens de roerige overstaptijden?

Psst… Stay tuned, over een maand komt dit onderzoek over 2015 uit!

4. Citymarketing: Amsterdam leeft, Groningen beeft

Ons onderzoek over steden mag niet missen in deze top 10 lijst. Een favoriet bij het publiek en hier op de werkvloer: welke stad wordt het meest besproken in Nederland? Wat zijn de hot topics en wat vindt het publiek hiervan? Voor menig lezer een opsteker naar de lokale trots. Bij dit onderzoek wil toch iedereen op één staan!

Psst… Dit onderzoek verscheen ook op NU.nl!

3. Wat is public affairs?

Jarenlang een favoriet en steevast in de top 3: Wat is public affairs? Clipit-oprichter Paul Aelen legt het uit!

Psst… Wil jij ook je expertise delen? Neem eens een kijkje op online encyclopedie Ensie.  

2. Webcare en monitoring tools vergelijken

Ook op nummer twee vinden we een klassiekertje: Webcare en monitoring tools vergelijken. Dit blog is al jaren niet weg te slaan uit alle blog toplijstjes. Beginnen met monitoren maar vind je het lastig om te bepalen welke tools het beste bij je wensen passen? We geven je handvatten om goed voorbereid aan je zoektocht te beginnen!

En de absolute winnaar is…

1. Ziekenhuizen in de media: AMC domineert het nieuws

Niet alleen domineert AMC het nieuws, ook in dit lijstje steekt het met kop en schouders boven de rest uit. Een media analyse over de grootste ziekenhuizen in het land. Welke ziekenhuizen weten de meeste PR te genereren?

Op naar 2016

2015 was een veelbewogen jaar met mooie plaatsingen en trouwe lezers. Natuurlijk hopen we jullie in 2016 weer te inspireren met mooie onderzoeken, analyses en tips & tricks over media monitoring. Een fijne jaarwisseling gewenst!

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief