Overzicht

Alternatief voor Google Alerts

Heel lang adviseerde legio experts om Google Alerts te gebruiken om gratis en kinderlijk eenvoudig een ??’Google Alert’ in te stellen. Het was een redelijk goed alternatief voor betaalde diensten, maar daar is verandering in gekomen. Het gonst al enkele maanden, maar het is duidelijk; Google Alerts volstaat niet meer! De eenvoudige tool die e-mail updates stuurt  van de nieuwste relevante Google-resultaten (zowel web, nieuws etc.) die zijn gebaseerd op jouw geformuleerde zoek query, is niet langer in staat om je online identiteit goed te monitoren.

We kregen al meerdere meldingen binnen dat de Google Alerts niet meer (goed) werken om je vermeldingen in de media bij te houden. Ook zoekmachine expert Danny Sullivan meldde in februari dat zijn Alerts steeds minder uitgebreid werden. In maart schreef Financial Brand, een dienstverlener voor financiële marketeers, dat de functie “nu zo onbetrouwbaar is dat het is effectief nutteloos zijn gemaakt”.

Volgens een reactie van een Google-woordvoerder wordt aangegeven dat er  wat problemen zijn met de volledigheid van de Alerts. Google heeft bekend dat dit probleem er al maanden is, maar geeft niet de indruk zich hier druk om te maken. Na het verdwijnen van Google Reader zou Google Alerts wel eens dezelfde weg kunnen volgen.

Clipit heeft voor Google Alerts gebruikers een alternatief bedacht! Test Clipit 2 weken gratis en je bent overtuigd dat je, als echte professional,  het beste met Clipit kunt werken! Hoe? Vul het aanvraagformulier in en binnen 5 minuten hebben we alles voor u geregeld!

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief