Overzicht

Ben jij een echte ondernemer?

Entrepreneur, in het Nederlands ondernemer, is een van de meest gezochte trefwoorden op internet. Veel mensen vragen zich af of ze de kernkwaliteiten hebben om ondernemer te worden. Bij Clipit is eenderde van onze klanten ondernemer. Wat zorgt ervoor dat zij Clipit zo graag gebruiken, wordt waarschijnlijk duidelijk door onderstaande analyse die is geleend van Sayeed.

Maar bekijk eerst in het onderstaande plaatje eens of jij een echte ondernemer bent en ontdek of jij over de benodigde eigenschappen beschikt:

Vier mythes over ondernemers:

1) Ze zijn anders geboren: de meeste mensen denken dat ondernemers verschillend zijn geboren, dat is niet zo. Er zijn tegenwoordig veel jonge ondernemers, wellicht door de maatschappelijke ontwikkeling dat je dankzij computers met weinig middelen al een bedrijf kunt beginnen, maar de meerderheid begint hun ondernemerschap op de leeftijd van 39. Sterker nog, veel ondernemers waren eigenlijk nooit van plan om ondernemer te worden, maar werden “gedwongen” door een situatie.

2) Ze hebben creatieve en originele zakelijke ideeën
Volgens recente studies, ongeveer 70% tot 80% van de business ventures ideeën van een ondernemer komt van de bestaande bedrijven, dat wil zeggen ondernemers proberen het probleem in de bestaande business te achterhalen, te repareren en er een nieuw idee van te maken.

3) Ondernemers zijn experts in hun sector
Volgens de statistieken had een groot deel van de oprichters geen ervaring binnen het vakgebied toen ze begonnen met hun bedrijf, maar groeien ze vaak tot vooraanstaande en goed geïnformeerde experts in hun branche.

4) Het kost geld om geld te verdienen
Dit is misschien wel de oudste mythe over ondernemen. Minder dan een 1 op de 12 krijgt geld van familie en vrienden en slechts 0,03% van de nieuwe bedrijven wordt gefinancierd door het bedrijfsleven. Het merendeel van de ondernemers gebruikt zijn spaargeld voor het starten van een bedrijf en ongeveer 60% van de ondernemers financiert zijn bedrijf door het gebruik van een of andere vorm van persoonlijke schuld.

Belangrijkste kenmerken van een succesvolle ondernemer:
– Passie voor je vak: Als ondernemer heb je toewijding en geduld nodig. De 10.000 uur regel geldt niet voor niks!
– Open mind: Succesvolle ondernemers leren van hun fouten en luisteren naar ??kritiek en adviezen van anderen.
– Wens om een ??expert te zijn: Ondernemers zien het vaak als een uitdaging om de beste te zijn in hun vak.
– Voorop lopen: Succesvolle ondernemers zijn vaak hun tijd vooruit, hebben een duidelijk richting en doel.
– Genoeg goede ideeën: Het maakt niet uit of het eerste idee werkte of niet, een succesvolle ondernemer vraagt ??zich altijd af “What’s Next?”.

Wat is de connectie met Clipit denk je wellicht? Slimme ondernemers weten dat kennis je een voorsprong geeft. Door de ontwikkelingen in de markt en over je vakgebied goed te volgen, blijf je altijd een stapje voor! En aangezien tijd vaak een schaars goed is voor een ondernemer, is het natuurlijk verstandig om dit alles geautomatiseerd te volgen. Een tool als Google Alerts of Clipit kan hierbij van grote toegevoegde waarde zijn!

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief