Overzicht

Clipit goes Africa

Africa Business Communities én Clipit lanceren: Africanewsmonitoring.com

Samen met Africa Business Communities lanceert Clipit: Africanewsmonitoring.com. Een media monitoring dienst met een dekking van 7.000 online nieuwsmedia bronnen in Afrika. Specifiek gericht op organisaties die actief zijn op het Afrikaanse continent.

Clipit goes Global

In 2014 lanceerden we onze wereldwijde brondekking voor internationale online media monitoring. Meer dan 150 miljoen online nieuwssites in 250 landen en ruim 180 talen worden 24 uur per dag uitgelezen. Voor Nederlandse bedrijven met een internationale scope, zoals Exact en Invesco, monitoren we sindsdien ook hun reputatie in de buitenlandse online media.

Africa Business Communities

Africa Business Communities is een digitale B2B uitgever die bedrijven en organisaties connect met business professionals in Afrika. Hun netwerk verbindt wereldwijd zo’n 1 miljoen professionals die zaken doen met Afrika. Om de Afrikaanse media gericht te kunnen bereiken is Africapresslist.com opgericht. Verder bestaat het netwerk van ABC uit africaonlinemarketing.comafricajobbrokers.comheadhuntersinafrica.comafricabusinesspanel.com  en africaresearchtools.com. Om de dienstverlening van ABC voor marketing, PR & communicatie en recruitment gericht op de Afrikaanse markt compleet te maken, is online media monitoring een welkome aanvulling.

Africa rising

Wat is nou de potentie van Afrika op zakelijk gebied? In de media hoor je vooral over de ziekten (Ebola), oorlogen en hongersnood. Maar wist je ook dat de economie  van de meeste Afrikaanse landen jaarlijks met 6% groeit voor de komende 5 jaar? Zouden wij wensen in Europa! Bovendien een enorm groot afzetgebied met meer dan 900 miljoen consumenten. Een opkomende markt met veel potentie voor bedrijven. Een vereiste daarvoor is wel om de markt, branche, concurrenten en ontwikkelingen te kennen. En daarbij je merk-, organisatie- en CEO-naam op de voet te volgen. ‘Bij het in kaart brengen van je markt is monitoring key’, aldus Jack de Vries tijdens ons recente kennisevent voor klanten.

Meer dan 7.000 Afrikaanse nieuwssites

Africanewsmonitoring.com dekt 7.000 online nieuwssites, fora en blogs in 46 Afrikaanse landen. Check met deze interactieve kaart hoeveel bronnen per land in Afrika gedekt worden. Verder biedt deze dienst elke ochtend het complete nieuwsoverzicht in de mail en real time inzicht in de portal. Volop met statistieken en analyse mogelijkheden met ook landen- en taalfilters. Aangevuld met dataverrijking in de vorm van sentimentsbepaling van elk artikel en een mobile responsive weergave. En daarmee bieden we: ‘Complete online media insights while having one cup of coffee’. Heej… waar kennen we die van? 😉

Clipit around the world

Spannend om ervaring op te doen met het betreden van een nieuw continent. We zijn benieuwd hoe dit eerste initiatief buiten de Nederlandse grenzen aanslaat. Het doorvertalen van dit initiatief naar andere werelddelen samen met een partner met kennis van de lokale markt kan het vervolg worden op ons Afrikaanse avontuur. Opkomende economieën zoals de BRIC landen lijken een logische keuze daarin. What about Clipit goes Indonesia? De Clipit mensen zijn er in ieder geval klaar voor 😉

P.S. Interesse in Africanewsmonitoring.com powered by Clipit? Contact ons of mail naar info@clipit.nl!

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief