Gratis proefperiode

Wil jij ook inzicht en overzicht in alle voor jou relevante media aandacht?
Overzicht

Clipit lanceert crossmediaal bereik

Een berichtje op Facebook, tweets en retweets op Twitter, een YouTube video die viral gaat of een publicatie op NU.nl. Voorbeelden van plaatsingen die je als PR-, communicatie-, of marketingprofessional nastreeft. Het aantal plaatsingen is natuurlijk erg belangrijk. Maar hoe nuttig zijn deze plaatsingen geweest? Hoeveel mensen heb je met deze plaatsingen bereikt? Om daar antwoord op te geven, bieden wij nu ook cijfers over het crossmediaal bereik! Zo bepaal je eenvoudig het totale bereik van je campagne of persbericht.

Effectmeting van PR

Bereik is een belangrijke KPI in de effectmeting van PR. Aan de hand van het crossmediaal bereik heb je in één oogopslag inzicht in de prestatie van jouw persbericht of campagne. En dat levert je interessante inzichten op. Je ontdekt welke bron- en mediumtype het meeste bereik opleveren, meet doelstellingen en stelt deze waar nodig bij voor een volgende campagne.

Bereik als succesfactor

Uiteindelijk wil je graag één resultaat presenteren van je campagne. Dat is vaak lastig door alle verschillende meetmethoden binnen het medialandschap. Vorig jaar kondigden we de crossmediale PR-waarde aan; de metric die het mogelijk maakt het resultaat uit alle media te vergelijken. Door de toevoeging van het crossmediale bereik ben je een stap verder in het crossmediaal rapporteren van je PR!

Hoe bepalen we het crossmediaal bereik?

Hoe komen we tot het bereik? Per mediumtype kijken we naar de maatstaf die daar geldt. Zo bepalen we het bereik op social media aan de hand van het aantal volgers van een account. Voor radio en TV maken we onder andere gebruik van kijk- en luistercijfers van Stichting Kijkonderzoek. Uiteindelijk vind je de bereikcijfers terug per bericht. Alle bereikcijfers bij elkaar opgeteld vormen het crossmediaal bereik. Door de uniforme gegevens is het mogelijk om het bereik van verschillende berichten, bronnen en mediumtypen te vergelijken!

Meer weten

Heb je nog vragen? Onze media analisten zitten voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Bel ons op 024 8000 704, mail naar info@clipit.nl of vul ons contactformulier in.