Overzicht

Clipit scant iStore app!

Clipit scant sinds deze week de iStore app. Waarom is dat zo handig? Omdat je nu ook automatisch de reviews van gebruikers over jouw app in je Clipit overzicht terugvindt. Op die manier wordt het makkelijker om naast je online reputatie, mobile eenvoudig te integreren in je marketingmix en ROI bepaling. Eén van onze developers, Jan Groothuijse, stortte zich in de wereld van apps en ontwikkelde een manier om reviews uit te lezen. 

Mobile is steeds vaker een geïntegreerd onderdeel van de marketingmix. We zien het potentieel en de kansen van mobile, maar hoe meet je het? Volume in gebruik maak je eenvoudig inzichtelijk in de app zelf en met Analytics, maar wat vinden gebruikers nu eigenlijk inhoudelijk van je app? Mensen zijn geneigd feedback te geven daar waar ze bezig zijn. Zitten ze in je app en zijn ze ontevreden, dan zullen ze minder snel naar social media grijpen en eerder feedback achterlaten binnen de app zelf. Dat is uit te lezen in de app en in de iStore, maar natuurlijk nóg handiger als je het in één overzicht kunt laten binnenkomen, samen met al je andere online reviews. Jan Groothuijse, developer bij Clipit, heeft zelf geen smartphone, sterker nog, hij gebruikt geen mobiele telefoon, dus stortte zich met een frisse blik  in de wereld van apps.

Wat is er ingewikkeld aan het uitlezen van app-reviews?

Jan: “De uitdaging in het scannen van de reviews in de play-store zit hem in de manier waarop de play-store is geprogrammeerd. Er wordt veel gebruik gemaakt van Javascript; een stukje programmacode dat pagina’s dynamisch maakt. Zo zorgt Javascript er voor dat je een nieuwe review in de play-store meteen ziet, ook al is deze pas aangemaakt nadat je de pagina hebt geopend. Heel handig voor de gebruiker die de nieuwste reviews meteen wil lezen, maar het maakt het voor ons systeem moeilijk om alles correct uit te lezen.”

Welke tips kun je app-makers geven?

Jan: “Robuustheid is belangrijk, de app moet dus geen vervelende dingen gaan doen als iemand een slechte of trage verbinding heeft. Een groot deel van de reviews zijn van mensen waarbij het niet werkt, dus dat moet voorkomen worden.”

Waarom zijn app-reviews zo belangrijk volgens jou?

Jan: “Deze apps zijn vaak ‘nieuw’ wanneer je ze wil installeren dus de traditionele media hebben er nog niets over gemeld. Op blogs vind je slechts één iemands mening erover en dan blijven er voor een gebruiker weinig andere bronnen van informatie over.”

Wat wordt je volgende project?

Jan: “We zijn de laatste tijd veel bezig met consumenten review sites, dus waar mensen zelf iets over een product schrijven. Dit is uiteraard van belang voor een deel van onze klanten die graag zien hoe hun product ontvangen wordt, niet alleen door professionele reviewers, maar ook bij echte eindgebruikers die het product jaren lang gebruiken.”

Kun je mijn app ook uitlezen?

Het scannen van apps werkt op dit moment al! Ben je een gebruiker van Clipit en wil je de reviews van jouw app laten opnemen in je Clipit nieuwsoverzicht? De nieuwe functionaliteit is in te stellen per gebruiker. Neem dus even contact op met één van onze mensen en laat het instellen!

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief