Overzicht

De 10 beste Clipit blogs van 2016

Over enkele dagen is het jaar alweer ten einde. Vorige week blikte Rinske al terug op de 10 mooiste Clipit momenten. Nu is het tijd om de populairste Clipit blogs van 2016 op een rijtje te zetten.

10. Olympische Spelen voor sponsoren: goud voor Heineken

Hot topic in de zomermaanden: de Olympische Spelen. Vele hoogte- en dieptepunten van de sporters werden besproken in de Nederlandse media. Maar hoe zit het met de sponsoren? Wat is de waarde van de PR die ontstaan is rondom de Olympische spelen? Monitoring adviseur Rutger onderzocht het.

9. Feestvierders en wandelaars zorgen voor positieve buzz ondanks dreiging tijdens 100e Nijmeegse Vierdaagse

Het tweede sportevenement in deze lijst is de Nijmeegse Vierdaagse. Eens per jaar barst het grootste wandelevent van de wereld los. Nijmegen staat in het teken van vier dagen wandelen en zeven dagen feest. Als Nijmeegs bedrijf hebben we natuurlijk grondig onderzoek gedaan naar de online en social media berichtgeving rondom het evenement.

8. Met deze 3 tips word jij Communicatieman/vrouw van 2016

Elk jaar reikt Logeion de prijs uit voor Communicatieman/vrouw en CommunicatieTalent van het jaar. Met deze 3 tips kom jij een stapje dichter bij deze prijs! Je hebt nog 16 dagen de tijd om iemand voor de prijs van 2017 aan te dragen.

7. Donald Trump: het gelijk van online media

De grootste verrassing van afgelopen jaar was misschien wel de uitkomst van de Amerikaanse Verkiezingen. Hadden we dit aan kunnen zien komen, kijkend naar de berichtgeving die de maanden vooraf verscheen in de Amerikaanse online en social media? Media analist Paul van der Zijde vertelt het je.

6. Clipit bestaat 15 jaar

Directeur Rinske Willemsen neemt je mee in 15 jaar media monitoring bij Clipit. Van het monitoren van alleen online media naar het monitoren van het hele Nederlandse medialandschap: it’s been a ride!

5. Nuon Solar Team zet een stapje extra richting overwinning in Zuid-Afrika

Dit jaar was Clipit mede sponsor van het Nuon Solar Team. Een samenwerking met veel mooie momenten! Van deze partnerborrel tot ons eigen ClipTalk event waar Steffart Buijs van Leene Communicatie vertelt over de communicatiestrategie en de rol van monitoring hierin.

4. PR-waarde: alive and kicking

De PR-waarde, een veel besproken metric om het succes van je PR vast te stellen. In februari van dit jaar kwam de discussie los en lazen we blogs van voor- en tegenstanders van de PR-waarde. Reden genoeg voor onze directeur Rinske om haar visie hierop te beschrijven.

3. Vrouwen aan de top 5: adviezen van female business leaders

In mei waren we aanwezig bij The Innovation Summit van TheNextWoman, samen met 1.000 andere vrouwelijke professionals. Een indrukwekkend programma met onder andere Neelie Kroes, Annemarie Jorritsma en niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Máxima! We geven je 5 tips van deze powervrouwen!

2. Hoe meet en evalueer je integraal paid, earned en owned media?

AMEC introduceerde in juni het Integrated Evaluation Framework; één systeem om paid, earned en owned media te analyseren. Benieuwd hoe het er uit ziet en hoe het werkt? Lees dan snel dit blog van Rinske!

1. Hoe kom je aan tafel bij De Wereld Draait Door?

Wij zijn niet geheel verrast dat dit het best gelezen blog van 2016 is… Er zijn weinig mensen die niet willen aanschuiven bij Matthijs van Nieuwkerk. Tijdens de masterclass Mediatraining door Bex* Communicatie ontdekte Rinske de geheimen van de mediawereld.

Tot volgend jaar!

We hopen jullie volgend jaar weer volop te inspireren met onze blogs! Onze media adviseurs en analisten staan weer klaar om hun kennis en expertise te delen.

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief