Overzicht

Er staat niets boven Groningen

Groningers houden van Twitter. Uit onderzoek van Clipit bleek dat over Groningen veruit het meest gesproken wordt binnen online en social media. Naast Groningen doet ook Maastricht het goed, over deze stad werd het meest positief geschreven. Den Haag en Middelburg kwamen wat vaker negatief naar voren binnen online berichtgeving. Van het totaal aantal berichten over steden is ruim 82% afkomstig van Twitter en het meest populaire topic was criminaliteit.

Over Maastricht werd het meest positief bericht binnen online en social media. Een piek in positieve berichtgeving vond plaats rond het bourgondische eetfestijn het Preuvenemint. Voor Den Haag werden meer negatieve berichten gevonden, dit had vaak te maken met de bereikbaarheid en misdaad.

Trending Topics

Berichten over de Nederlandse steden gaan vooral over de criminaliteit in die steden. Dit heeft er mee te maken dat mensen hun verontwaardiging over criminele gebeurtenissen massaal uiten via Twitter. Met name over Middelburg werd de afgelopen maanden online veel gesproken over een moordzaak die plaatsvond in de Zeeuwse stad. Naast criminaliteit wordt over steden vaak in combinatie met voetbal, het openbaar vervoer en evenementen geschreven.

Over Clipit

Clipit, specialist in online media monitoring, scant 24/7 o.a. persberichten, nieuwssites, discussiefora en social media als Twitter, Hyves en Facebook. In meer dan 10.000 bronnen worden dagelijks honderdduizenden berichten gevonden en gefilterd op relevantie voor klanten als Unilever, Vodafone en BMW. Meer weten over dit onderzoek of over Clipit? Neem contact op met Lonneke van de Veerdonk via 024 – 800 07 04 of Lonneke@clipit.nl.

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief