Gratis proefperiode

Benieuwd wat er over jouw organisatie wordt geschreven in de media?
Overzicht

Grootste NL crowdfunding succes ooit voor Dekker vd Vegt

Zijn boeken saai? Stinken ze? Staan ze weg te stoffen in de kast? Schijnbaar wel, want boekhandel Polare, met meerdere vestigingen in Nederland is failliet. Evenals andere grote merken zoals de Free Record Shop, Oad Reizen en ECI moesten zij hun deuren sluiten. Hen werd verweten een te traditionele marketingstrategie te hanteren en niet mee te gaan met de tijd. Het antwoord van Polare: we gaan door!

Boekhandelketen Polare

Tablets, E-readers en het internet bepalen steeds vaker het sfeerbeeld op de bank thuis, in de kroeg of in de trein. Dit zorgt voor een dalende verkoop van alles wat ritselt, kraakt en naar verse inkt ruikt. De keten, die in 2012 door investeringsmaatschappij Procures van de ondergang werd gered, moest na betalingsachterstanden opnieuw de deuren sluiten. Hierdoor kon Polare een nieuwe zwarte pagina aan haar geschiedenis toevoegen.

Crowdfunding

Medewerkers en trouwe klanten van de winkel in het centrum van Nijmegen konden de sluiting niet aanzien en besloten een actie op touw te zetten om de winkel weer open te krijgen. Monique Kauffman, winkelmanager van de vestiging in Nijmegen, organiseerde in samenwerking met CrowdAboutNow deze actie. De roep om onder hun oude naam Dekker vd Vegt verder te gaan werd massaal beantwoord. Nadat de actie op vrijdag 28 februari van start ging, werd al binnen 48 uur  de benodigde som van € 75.000,- binnengesleept. En nog steeds stromen de “vrienden” en donateurs voor deze crowdfunding actie binnen.

Ook via social media werd het initiatief omarmd. Via @polaregaatdoor en @DvdVmoetblijven werd opgeroepen om de winkel en medewerkers een hart onder de riem te steken en hen te steunen. De Nijmeegse consument liet weten volledig achter de heropening van de winkel te staan.

Ook de Nijmeegse politiek liet van zich horen:

 

Succes?

Volgens Mark Laagewaard, directeur en eigenaar van CrowdAboutNow, is de opgezette actie een van de meest succesvolle, dan wel dé meest succesvolle crowdfunding actie in Nederland ooit. Op het moment dat de curator het uit te brengen bod goedkeurt en de deuren van de POpuLAiRE winkel opnieuw geopend worden, kan er weer een nieuwe pagina aan het boek Dekker vd Vegt worden toegevoegd.

Nog even wachten dus op die zaterdag dat ik met een overheerlijke kop koffie mijn vers geperste krantje open en kan lezen dat dankzij dit crowdfund initiatief Dekker vd Vegt weer open is!

Meer weten over dit succesverhaal? Spreek me gerust eens aan op Twitter!

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief