Overzicht

Het sociaal sentiment van papa vs. mama

Vorige week zondag was het Vaderdag. Misschien heb je een ontbijt op bed gebracht, misschien doe je er niet aan mee. Ruim een maand geleden was mama aan de beurt. Heb jij bloemen gegeven of was je het vergeten? Clipit social media monitoring onderzocht welke ouder aan het kortste eind trekt en vergeleek de berichtgeving omtrent Moederdag en Vaderdag.

Moederdag is een traditie die al langer bestaat dan Vaderdag. Uiteindelijk is de feestdag voor de commercie ook interessanter: er wordt meer over gesproken en de voorbereiding begint eerder dan Vaderdag. Van de bijna 300.000 verschenen berichten kwamen er bijna 190.000 berichten voor rekening van mama. Toch is het lastig om een oordeel over de populariteit van pa en ma te geven: bij beide partijen waren de meeste berichten positief.

Twitter stak met kop en schouders uit als het ultieme Vader- en Moederdag medium. Mensen spraken daar over welk cadeau ze hadden gekregen of over het feit dat ze baalden een cadeau vergeten zijn te kopen. Lees voor meer leuke feitjes over Moeder- en Vaderdag de volledige blog op Frankwatching.com.

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief