Overzicht

Innovatief eerste kwartaal Clipit

In mijn blog begin dit jaar gaf ik jullie een sneakpreview in de plannen van Clipit voor 2017. We zijn een kwartaal verder en we hebben een indrukwekkend aantal productinnovaties doorgevoerd! Alle credits voor onze razendsnelle hero’s: de developers Sjaak, Mihail en Gjorgji! Een overzicht van onze belangrijkste productinnovaties:

Kickstart met vernieuwde Portal!

Direct in januari lanceerden we onze vernieuwde portal! Voor elk bericht staan nu indicatoren om jullie snel inzicht te geven in het sentiment, PR-waarde en bereik. Ook in jullie dagelijkse e-mail nieuwsselectie vinden jullie deze zelfde indicatoren terug. In de Portal is verder de berichtdetailpagina met superveel meta-data overzichtelijker vormgegeven. Inclusief embedding van  het Twitter, Facebook, Instagram of Pinterest bericht inclusief afbeelding.

You’ve got analyse mail

Daarnaast ontzorgen we onze analyse klanten nóg meer door maandelijks analyse mails te versturen. De belangrijkste grafieken over jouw media prestaties in één mail weergegeven. Smaakt dat naar meer? Onze media analisten zijn keien geworden in elke maand een factsheet naar jouw smaakbehoefte te maken. Wil je meer inzicht? Dan leveren ze een beschrijvende management rapportage voor je op!

Maak kennis met Amy!

In de eerste weken van januari is onze nieuwe website live gegaan. Onze kernwaarden kwaliteit, eenvoud en persoonlijk blijven fier overeind, maar in een strakker design gepresenteerd. Even later maakte iedereen kennis met Amy die in een catchy animatiefilmpje kristalhelder onze toegevoegde waarde uitlegt.

Supportdesk & changelog

Onze gebruikers worden vanaf dit eerste kwartaal van het jaar op de hoogte gehouden van alle nieuwigheden door een pop-up in de Portal. Elke nieuwe functionaliteit wordt aangekondigd in deze changelog met een link naar onze support desk voor meer uitleg. Deze support omgeving is superhandig voor al je Q&A’s met bovenaan een overzicht van de nieuwste features. P.S. check onze support page middels de link onderaan onze site.

Logoherkenning live!

Op de valreep van het eerste kwartaal lanceerden we ook nog logoherkenning op TV. Als jij wilt meten in welke TV-programma’s, hoe vaak en hoe lang jouw logo te zien is, dan monitoren wij dit nu voor jou. Hierbij maken we gebruik van de beeldherkenningstechniek die ontwikkeld is door onze RTV-partner MediaDistillery. Deze innovatieve techniek zorgt voor een extra dimensie in monitoringland naast tekst- en spraakherkenningstechnologie.

En verder nieuw in Clipit:

·         Emoji in sentimentanalyse: we nemen nu ook emoji’s mee in de sentiment weging! Alle smileys en andere vreemde karakters (denk aan de Chinese tekens in internationale berichten) van alle bronnen worden meegenomen.

·         Stakeholder analyse: wil jij een alert instellen of aparte nieuwsselectie ontvangen als een belangrijke stakeholder wordt genoemd in de berichtgeving? Wij ondersteunen nu stakeholder analyse binnen jouw zoekopdracht. Zo mis jij nooit meer een bericht waarin jouw CEO is genoemd!

·         Linkbuilding analyse: externe links lezen we nu ook uit in elk bericht, waardoor je linkbuilding analyse vanuit de Clipit Portal wel heel gemakkelijk wordt gemaakt.

·         Kernboodschap & branding laden: het is nu mogelijk om je score op branding en kernboodschap automatisch te laten ranken in combi met een extra zoekopdracht. Bijvoorbeeld als je merk wordt genoemd in combinatie met de bedrijfsnaam, wordt de brandingswaarde verhoogd en daarmee ook je PR-waarde.

·         Wordcloud: heb je onze nieuwe wordcloud al gespot tussen de grafiekopties? Visualisatie van je keyword analyse met één druk op de knop.

·         Grafieken op mappen en bereik: onze analysemogelijkheden zijn uitgebreid met maar liefst 9 nieuwe grafieken. Op bereikcijfers kun je nu grafieken draaien, evenals het vergelijken van mappen onderling voor bijvoorbeeld een paid, earned, owned media analyse.

·         Whitelabel voor e-mail in Portal: naast de dagelijkse nieuwsselectie die volledig in de eigen huisstijl kan worden vormgegeven, hebben we nu ook de optie om de e-mail vanuit de Portal whitelabel af te nemen. Zo genereer je eenvoudig een nieuwsbrief in je eigen look & feel met de belangrijkste mediaberichten erin.

·         Statistiekenbalk export: op veel verzoek van onze fans kun je nu statistiekenbalk in de Portal downloaden als Excel, png of pdf. Hieronder de uitleg hoe het werkt.

Sneak preview: publiceren & delen

Deze zomer starten we met een klantpilot voor onze nieuwe oplossing om berichten te kunnen inplannen én te delen met een grote schare collega’s. Onze oplossing gaat verder dan alleen berichten inplannen voor meerdere social media platformen en accounts. We maken het mogelijk om van elke medewerker een merkambassadeur te maken! Wij faciliteren dat je collega’s supergemakkelijk het ingeplande bericht kunnen delen. Wij houden jullie op de hoogte van alle productlanceringen die binnenkort op stapel staan!

De gratis factsheetactie

Het eerste kwartaal van 2017 zit er alweer op. Heb jij de impact van je media inspanningen al in beeld?

Wij helpen je daar graag mee!

Onze media analisten maken graag een overzichtelijke factsheet over het eerste kwartaal. Met deze resultaten in één overzicht overtuig jij je collega’s, klanten of leidinggevende van het effect van jouw werk. In april 2017 maak je gebruik van deze mooie aanbieding!

Ontvang elk kwartaal van 2017 een factsheet en krijg
het eerste kwartaal gratis!

Het factsheet bestaat uit 10 grafieken. Zo heb je snel overzicht in je media prestaties gedurende een bepaalde periode of campagne. Dit geeft je eenvoudig inzicht in je media reputatie, bereik, impact, influencers of share of voice.

Klik op de button hierboven of stuur zelf een mail naar info@clipit.nl om je actie te activeren!

Save the date: ClipTalk op 12 oktober

P.S. Blokkeer donderdagochtend 12 oktober alvast in je agenda voor een spetterende editie van ClipTalk in het Volkshotel in Amsterdam!

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief