Link analyse met media monitoring

Gevraagd: link analyse met media monitoring

Naast onze core doelgroep van PR- en communicatieprofessionals aan bureauzijde en bij corporates werken we steeds vaker ook voor media- en marketing bureaus. Online marketing bureaus zetten ons met name in om een datagedreven content marketing strategie te formuleren. Vervolgens meten ze het effect van content marketing. Vanuit één van de online marketing bureaus kregen we de vraag of we hen nóg verder konden ontzorgen door naast tekstanalyse ook de links uit te lezen die achter de teksten zitten.

Real time deeplinks uitlezen

Media aandacht voor je merk is geweldig, niet alleen in de vorm van een vermelding, maar ook in de vorm van een verwijzing. Wordt jouw merknaam, campagne of een andere zoekopdracht genoemd in een deeplink bij een bericht? Dan halen we dit bericht nu ook voor je op! In social media berichten gaven we altijd de links in het bericht weer, maar in online nieuwsartikelen deden we dat nog niet. Vanaf nu wel, na het woord waar de deeplink achter zit, krijg je de complete url van hyperlink vermeld.

Snel inzicht in je linkbuilding

Dankzij deze ontwikkeling ben je dus ook snel op de hoogte wanneer een andere website naar jouw website verwijst. Ontzettend handig als je ook je linkbuilding aan de hand van media monitoring inzichtelijk wilt maken. Door deze berichten automatisch in een map te laten plaatsen, heb je je linkbuilding snel in beeld en maak je eenvoudig analyses. Zo heb je onder andere snel inzicht in de PR-waarde en het bereik van je linkbuilding activiteiten.

Extra dimensie binnen campagne monitoring

Maar niet alleen je linkbuilding heb je snel inzichtelijk door het uitlezen van deeplinks, ook heb je nóg meer inzicht in het monitoren van je campagne. Verwijzen websites naar je campagne pagina? Doordat we de specifieke campagne URL kunnen herkennen, zie je ook deze berichten terug in je analyse. Dit geeft de analyse van je campagne een extra dimensie. Door verschillende campagnes geautomatiseerd in verschillende mappen te laten lopen, kun je ook campagnes onderling eenvoudig vergelijken.

Link analyse bij OrangeValley

Hester van Schaik | SEO Consultant bij OrangeValley

“Doordat je real time links in content kunt uitlezen, kun je snel schakelen indien je het publicatie platform wilt contacten om te vragen of een link aangepast of
toegevoegd kan worden om je SEO-positie verder te verbeteren. Door deze nieuwe feature in Clipit zijn we in staat om real time te volgen hoe links in online artikelen
worden vermeld en via een API vervolgens in onze link analyse tool laten lopen om de sterkte voor linkbuilding verder te analyseren”, aldus Hester van Schaik, SEO Consultant bij OrangeValley.

Wil jij link analyse met media monitoring uitproberen? Bel of mail Stefan en hij start graag een scan van een week voor jou op!

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief