Gratis proefperiode

Wil jij ook inzicht en overzicht in alle voor jou relevante media aandacht?
Overzicht

Logoherkenning in video live!

Sinds 2014 monitoren we radio & TV op basis van spraakherkenningstechnologie. Door deze innovatieve techniek weten we in welke minuut van een TV-programma je bent genoemd, hoe vaak je bent genoemd en wat het sentiment en context van dit fragment is. Bovendien leveren wij jou een link naar het exacte fragment. Deze data verrijken we met een bereikindicatie én een PR-waarde berekening. We gaan nu een stap verder: naast tekst- en spraakherkenning van TV-programma’s introduceren we nu ook logoherkenning!

Beeldherkenning als extra dimensie

Trends in media monitoring richten zich steeds meer op beeld- en videoherkenning. Niet alleen tekst- en spraakherkenning, maar ook (bewegend) beeld ‘uitlezen’ als extra dimensie. Onze RTV partner MediaDistillery ontwikkelde deze beeldherkennings-technologie. Naast vermelding in woord monitoren we nu ook wanneer jouw logo in beeld komt op TV. We registreren hoe vaak en hoe lang jouw logo te zien is en op welk tijdstip, in welk programma en op welke TV-zender.

Hoe werkt logoherkenning?

Door een logo in te trainen in het beeldherkenningssysteem, kan dit systeem op basis van de afstand tussen beeldpunten in een logo een match maken. Dit werkt ook als dit logo vervormd is door plaatsing op een mok of beweegt doordat het logo geprint is op de kleding van een sporter. Als jouw logo wordt gevonden in een TV-programma, geven wij dit resultaat met link naar het TV-fragment weer in onze Portal. Op dezelfde wijze als je van ons gewend bent met onze radio- of TV-monitoring.

Waarvoor te gebruiken

Door logoherkenning weet je wanneer jouw beeldmerk op TV verschijnt en kan de effectiviteit van (sport)sponsoring inzichtelijk gemaakt worden. Logoweergave verhoogt de PR-waarde van een TV-fragment voor je merk naast de vermelding in spraak. Voor Red Bull is het van belang om de exposure van hun logo in een sponsordeal zoals die met Max Verstappen inzichtelijk te kunnen maken. Met de enorme bestedingen in (sport)sponsoring om je doelgroep te bereiken, is het meten van het effect hiervan onmisbaar geworden.

Naast sportsponsoring is reputatiemanagement ook een belangrijke pijler. Wanneer jouw logo zichtbaar is in een nieuwsuitzending of een actualiteitenprogramma, is dit belangrijke informatie voor jou als PR- of communicatieprofessional. Met logoherkenning brengen we dit eenvoudig voor je in kaart en ben je snel op de hoogte!

Gezichtsherkenning

Deze techniek voor visuele monitoring is ook toe te passen voor gezichtsherkenning. Hierdoor kan meer mediawaarde worden gegeven aan een fragment afhankelijk van wie de uitspraak afkomstig is of wie in beeld is. Face recognition is een verrijking van de context doordat je niet alleen weet wát er gezegd is, maar ook door wíe. Is het president Trump die een bepaalde quote doet, of wordt het geciteerd door de nieuwslezer? Een toepassing is het uitvoeren van facetime onderzoek, zoals de aandacht op TV van Thierry Baudet versus Sylvana Simons in de campagnetijd voor de recente verkiezingen.

Meer weten

Heb je nog vragen? Onze media analisten zitten voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Bel ons op 024 8000 704, mail naar info@clipit.nl of vul ons contactformulier in.