Nuon Solar team zet een stapje extra richting overwinning in Zuid-Afrika

9 weken hebben ze nog, de leden van het Nuon Solar team, voordat ze starten aan de race van hun leven. Van 24 september tot 1 oktober zal hun zorgvuldig gebouwde en geteste zonneauto Nuna8 moeten gaan shinen om het winnende trackrecord van het team ook in Zuid-Afrika in stand te houden. Op donderdag 9 juni werd Clipit samen met alle andere partners en sponsoren uitgenodigd voor een partnerborrel om alles over het team en haar sponsoren te weten te komen. 

Het doel van het team is om de wereld te inspireren op het gebied van high-end technologieën en het promoten van duurzaamheid door het gebruik van duurzame energie. Ze doen dit vanaf 2001 zeer verdienstelijk met maar liefst zes overwinningen uit acht deelnames aan wereldwijde zonneauto races. Geen wonder dat vele bedrijven zich in de loop der jaren aan het team hebben verbonden.

Bouwen op partners

Een twintigtal van deze partners, als DMS, Deloitte, Socialize en Viba kwamen 9 juni samen op de TU Delft. De middag startte met een korte update vanuit het team. Wist je bijvoorbeeld dat in tegenstelling tot de race van vorig jaar in Australië waarbij de route volledig afgezet was, de auto dit jaar door het drukke Zuid-Afrikaanse verkeer zijn weg moet vinden? De samenwerking van het team wordt naast een technische perfecte auto een zeer bepalend element. Ze doen er alles aan, naast de vele optimalisatieslagen van de auto, om de teamspirit maximaal aan te jagen.

Vervolgens was het de beurt aan de partners met presentaties van Soltegro, Delta Elektronika en natuurlijk Clipit. De bijdrage die de partners leveren zijn zeer uiteenlopend; dit gaat van financiële bijdragen tot onderdelen en ander technisch materiaal tot het maken van video’s. Clipit neemt vanzelfsprekend de monitoring van alle media-aandacht voor haar rekening in samenwerking met Leene Communicatie en Smart.pr.

Zonneauto testdrive

Vervolgens worden we meegenomen naar de werkplaats van de TU Delft om de zonneauto in levende lijve te aanschouwen. Om de concurrentie niet wijzer te maken mogen we geen foto’s maken van de Nuna8, maar mogen we wel even kennismaken met “Benny” het testmodel.

Het worden nog spannende en drukke weken voor het team. Wil je ze volgen tijdens hun weg naar Zuid-Afrika? Like de Facebook pagina of volg ze op Twitter!

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief