Overzicht

Ontdek de nieuwe mogelijkheden van Clipit

We proberen bij Clipit zo goed mogelijk in te spelen op de wensen van onze gebruikers ten opzichte van onze tool. Er zijn de afgelopen maanden weer heel wat ontwikkelingen geweest naar aanleiding van uw feedback. Zo hebben we een mobile website gelanceerd, meerdere weergaves van de nieuwselectie ontwikkeld en een reply/retweet knop voor tweets ingebouwd. Daarnaast kunnen we nu filteren en zoeken op twitteraars en kunnen de resultaten uit het archief worden geëxporteerd naar Excel. 

Mobiele website

Er is een mobiele versie van de Clipit portal ontwikkeld. Wanneer u op uw mobiele telefoon naar m.clipit.nl gaat kunt u inloggen in de portal. U krijgt dan de nieuwste berichten over uw zoekopdrachten te zien. Door te klikken op de titel kunt u de context waarin uw zoekopdracht werd genoemd bekijken. U vindt hier ook een link naar het originele bericht en de optie reply/retweet bij Twitterberichten.

Weergave en sortering nieuwsselectie

Het is nu mogelijk om uw nieuwsselectie op verschillende manieren te sorteren en weer te geven. Standaard is de nieuwsselectie gesorteerd op broncategorie, maar u kunt uw berichten ook sorteren op zoekopdracht of sentiment. U ziet dan de berichten per zoekopdracht of per sentiment gegroepeerd.

Daarnaast wordt uw nieuwsselectie weergegeven in tabelweergave. Kiest u voor lijstweergave dan krijgt u onder de titel van het bericht een aantal regels uit het bericht te zien. De instellingen kunt u wijzigen in de portal. Klik daarvoor rechtsboven in de nieuwsselectie op Dashboard, log in en ga naar Instellingen. Daar klikt u op uw zoekprofiel om de instellingen te wijzigen.

Reply/retweet in Clipit portal

Organisaties met een pakket Social of Analyse hebben sinds kort de mogelijkheid om vanuit de nieuwsselectie in de portal direct te reageren op twitterberichten. Achter elk twitterbericht vindt u de optie Reply/Retweet. Wanneer u hier op klikt gaat u direct naar de tweet, waar u het bericht kunt doorsturen of er op kunt reageren.

Excel uitdraai vanuit archief

In het archief in de Portal kan data over een periode naar keuze worden uitgedraaid. Hierbij kan ook een selectie worden gemaakt in de zoekopdrachten en het soort bronnen dat wordt meegenomen in de uitdraai. Door een simpele klik op een knop kan deze uitdraai voor de pakketten Social en Analyse nu geëxporteerd worden naar Excel, waar u zelf een vertaalslag over de data kunt maken. Om dit te doen gaat u in de portal naar Archief, selecteer de gewenste zoekopdracht, de periode en geef indien gewenst aan welke bronnen u wilt meenemen in de selectie. Vervolgens klikt u op Selecteer om de resultaten te laten weergeven in de portal. Klik op Exporteer naar excel als u de resultaten in excel wilt inladen.

Meerdere analyse overzichten

Indien u gebruik maakt van ons Analysepakket vindt u in de portal de optie om uw gemaakte analyses naast elkaar weer te geven onder Analyse overzicht. In het verleden kon u 6 analyses weergeven op één pagina. We hebben nu de optie om 4 pagina’s met elk 6 analyses in te richten, zodat u ook over langere periodes meerdere analyses onderling kunt vergelijken.

Zoeken op auteur in Twitter

Het is mogelijk om de naam van de auteur van een bericht mee te nemen in de zoekopdracht. We kunnen dus zoeken of filteren op auteurs van bijvoorbeeld twitterberichten. Zo kunt u alle tweets van uw eigen organisatie bijhouden of een fervent twitteraar die vaak voor ruis in uw berichtgeving zorgt uitsluiten. Laat het ons even weten als u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid.

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief