Overzicht

Prijsmonitoring voor online shoppen

Passie voor het monitoren van nieuws. Het bestaat! Paul Aelen is hier, sinds de oprichting van Clipit in 2001, alweer 14 jaar mee bezig. Het begon in 2001 met het monitoren van enkele honderden online nieuwsbronnen. Nu, in 2015, monitort Clipit miljoenen bronnen wereldwijd, de belangrijkste social media, alle Nederlandse kranten, radio en zelfs televisie. Dus dacht Paul: “What’s next?” Het monitoren van prijzen voor iedereen die goedkoper online wil shoppen!

Paul, kun je wat meer vertellen over prijsmonitoring?

“Stel je wil een paar mooie laarzen kopen, maar je zit even te krap bij kas om ze direct te kopen. Of je vindt het gewoon te duur. Dan kun je natuurlijk wachten tot ze in de aanbieding komen, maar dan moet je dat wel zelf in de gaten houden. Tot vandaag, want er is een nieuwe tool waar je als consument al je favoriete producten kunt opslaan en je automatisch een notificatie krijgt wanneer iets in prijs is gedaald.”

Hoe werkt dat dan?

“Het werkt heel makkelijk: als je online aan het shoppen bent en je iets gezien hebt dat je graag wilt kopen, voeg je de URL toe aan je wishlist. Vervolgens kun je per toegevoegd product aangeven of de prijs gemonitord moet worden.

Als je de prijs wilt gaan monitoren, krijg je een melding en verandert de kleur van je prijs-button. Oranje geeft aan dat de alert-modus aanstaat, groen betekent een prijsdaling. Als de prijs je bevalt, kun je via één druk op de knop naar de webwinkel gaan om te bestellen. Dankzij een zelflerende techniek worden al zo’n 93 procent van de webwinkels wereldwijd gemonitord op prijswisselingen.”

Maar, gaat Clipit nu ook in online shopping?

“Nee, dat niet. Jasper van Elferen en ik, Paul Aelen, één van de oprichters van Clipit, zijn hiervoor samen Yellowbag gestart. Het monitoren van nieuws is een basis vereiste voor elke PR en communicatiemanager, straks is het monitoren van de prijs ook een basis activiteit van elke shopper? Wil je meer weten over Yellowbag, bekijk onderstaande video of registreer je gratis op Yellowbag.com.”

Eén kop koffie en je weet of je must-have in prijs is gedaald!

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief