Overzicht

[Q&A] De 4 antwoorden en tips van Marketing Communicatie stagiair Levent!

Als student komt er een moment tijdens je studie waarin je op zoek gaat naar een meewerkstage. Ik heb stage gelopen bij Clipit media monitoring. In dit blogartikel vertel ik aan de hand van 4 vragen meer over mijn zoektocht naar een stageplek en wat mijn stage mij opleverde. Tot slot geef ik tips en tricks die jou helpen bij je zoektocht naar een stage!

1. Hoe zocht ik een stageplek?

Het is een hele klus om de beste stageplaats te vinden. Er is vaak veel aanbod; daarom is het belangrijk om selectief te zoeken. Wat wil ik precies? Wil ik in een kleine, middelgrote of grote organisatie stage lopen? Wil ik in een organisatie stage lopen met een formele of informele bedrijfscultuur? Tot slot, spreken de werkzaamheden mij aan? Na het beantwoorden van deze vragen, had ik een beter beeld over de mogelijkheden.

Ik wilde stage lopen in een organisatie waar ik mij thuis zou voelen. Een middelgrote organisatie met een informele bedrijfscultuur in de omgeving Nijmegen met leuke en leerzame werkzaamheden. Kortom, een organisatie zoals Clipit!

Daarnaast faciliteert de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Follio. Dit is een platform waar studenten, opleidingen en bedrijven met elkaar verbonden worden.

Tip: Ga afgebakend op zoek naar een stageplek. Omdat er veel aanbod is, kun je ook selectiever zijn dan bijvoorbeeld andere stage zoekenden. Wees daarom kritisch en beoordeel een stage op basis van organisatiestructuur- en cultuur, werkzaamheden, locatie en begeleiding!

2. Waarom koos ik voor een stage bij Clipit?

Tijdens mijn communicatiestudie hebben wij al basaal met media monitoring tools gewerkt. Het was een geweldige ervaring, omdat je direct inzicht had in alle berichtgevingen over een specifieke ‘zoekopdracht’. Hierdoor konden wij ons ‘PR-plan’ gemakkelijk uitwerken. Mijn eerste indruk tijdens dit project op school was al positief. Naast de positieve associaties, trokken de werkzaamheden binnen Clipit mij vooral ook aan!

Tip: Ga op zoek naar een stage die jou inhoudelijk aanspreekt, een stageplek die bijvoorbeeld aansluit op jouw interesses of hobby’s. Als je een autoliefhebber bent, solliciteer dan naar een marketing communicatie stage binnen deze branche.

3. Wat deed en leerde ik hier?

Als marketing communicatie stagiair heb je verschillende werkzaamheden. Het beheren van social media kanalen, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Je bent volledig verantwoordelijk voor het loyaliteitsprogramma dat jij van top tot teen verzorgt. Ook verzend je persberichten of publiceer je blogs op de website. Je voert daarnaast een maandelijkse social media- en website analyse uit. Zo heb jij inzicht of jouw berichten op social media aanslaan en wat voor effect dit soort berichten hebben op de website. Ook ga je regelmatig te werk met Photoshop CS en Adobe InDesign, waar jij je creatieve kunsten kwijt kan! Ervaring opdoen op het gebied van visuele vormgeving is mooi meegenomen. Je leert werken met tools als Mailchimp, Google Analytics, Smart.PR, WordPress en Presspage. Tot slot assisteer jij in het organiseren van verschillende klantevenementen en zijn er verschillende projecten waar jij een rol bekleedt.

Eén van mijn werkzaamheden, waar ik enorm trots op ben is het schrijven van een blog over trends in content marketing. Dit blog werd door verschillende collega’s enorm gewaardeerd.

Tip: Ga op zoek naar een stage met variërende en uitdagende werkzaamheden die aansluiten op jou als persoon. De werkzaamheden kunnen per stage enorm verschillen. Omdat het een meewerkstage is, raad ik het aan om op zoek te gaan naar een stage met veel variatie!

4. Hoe ervoer ik het werken in een bedrijf?

Clipit heeft een prettige bedrijfssfeer. Het team bestaat uit professionele, jonge, enthousiaste en gezellige collega’s. Ook werk je binnen het marketing communicatieteam in een prettige sfeer. Een team van 4 medewerkers met elk hun eigen kwaliteiten. Ik waardeer het enorm dat de begeleiding goed verloopt en dat mijn begeleidster alles eraan doet om jou te ontwikkelen. In het begin van je stage bedenk je verbeterpunten die je wilt ontwikkelen en gedurende stage zal je hier daadwerkelijk mee aan de slag gaan. De prettige sfeer wordt ook versterkt door de leuke extraatjes zoals traktaties, spellen, borrels en uitjes!

Tip: Ga op zoek naar een stageplek waar jij je echt thuis voelt. Omdat je fulltime aanwezig bent, is het heel belangrijk dat de werksfeer je enorm bevalt en je met plezier naar je stage toe gaat. Daarnaast viel het mij tijdens het sollicitatiegesprek enorm op dat Clipit een familiecultuur heeft. Hierdoor had ik een zeer positieve indruk over de organisatie en ging ik 100% voor deze stageplek!

Ben je op zoek naar een meewerkstage? Kom op de koffie bij Clipit! Ons kantoor is gevestigd op de campus van de Radboud Universiteit en de HAN in Nijmegen. Stuur je CV en motivatie naar anne@clipit.nl.

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief