Overzicht

Scoren met Google+

Nog niet als organisatie op Google+ aanwezig? Dan is dit het moment om daarmee te beginnen. 2014 wordt namelijk het jaar van het social media platform van Google. Vorig jaar heeft Google+ relatief de grootste groei doorgemaakt van alle social networks in Nederland en verwacht wordt dat dit in 2014 nog verder zal uitbreiden. Dit blijkt uit cijfers van het social media onderzoek 2014 van Newcom. Niet alleen maken al meer dan 3,3 miljoen Nederlanders gebruik van Google+, maar het is ook nog eens gunstig voor de Google ranking van je merk.

Een artikel op Google+ raakt sneller geïndexeerd en links die gedeeld worden geven een linkwaarde door. Maar de voordelen van Google+ gaan nog verder. Als je ingelogd bent en een bepaald zoekwoord in Google Search invoert heeft je activiteit op Google+ effect op de zoekresultaten. De waarde van een +1 op een post is hierbij een belangrijke deler. Des te meer volgers jouw bericht delen of +1en , bij hoe meer mensen jouw content zal opduiken. Reden te meer om dit platform goed in de gaten te houden!

Clipt en Google+

Bij Clipit lezen wij Google+ al sinds begin 2012 als bron uit. Hiermee ben je altijd op de hoogte wanneer jouw organisatienaam wordt genoemd in een post. Alle posts van gebruikers worden hierbij uitgelezen. Wanneer er een linkje of  hashtag in de post wordt gebruikt word dit ook meegenomen. Handig als er bijvoorbeeld wordt gelinkt naar je website.

Clipit Klantcommunity

Al nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden met Google+? Meld je dan aan voor onze Clipit Klantcommunity. Mijn monitoringcollega’s en ik delen hier alle ins-en-outs over PR-waarde,  analyses, brondekking en Clipit evenementen. Tevens kan je via Google Hangouts een live Portal rondleiding krijgen met ons. Zo helpen we je in 30 minuten nog meer uit de Portal te halen!

Heb je een vraag of wil je ergens over discussiëren? Ook dit is mogelijk in de Clipit Klantcommunity. Wij zitten klaar om jouw vragen te beantwoorden! Je kan ook met andere klanten van ons in discussie gaan over welke analyses of KPI’s te gebruiken in maandrapportages. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om te discussiëren over Google+. Want hoe zet jij Google+ in voor je marketingmix?

En nu aan de slag

Google+ gaat een steeds grotere rol spelen, negeren zou zonde zijn. Clipit helpt je om naast al je huidige social media platformen het zoveelste communicatiekanaal te managen. De tool van Clipit is volledig gebaseerd op klantwensen. We nodigen je daarom graag uit om met ons in gesprek te gaan via de Clipit Klantcommunity om zo monitoring voor jou nog makkelijker te maken.

Hoop je snel te zien op Google+!

Ps. Dinsdag 1 april is Cliptalk live te volgen in Google Hangouts on Air via onze Google+ pagina!

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief