Overzicht

Smart.pr en Clipit maken cirkel rond

Smart.pr en Clipit gaan een samenwerking aan. Om jou als PR professional nóg meer inzicht te geven in het effect van je persbericht. Want wat wordt er na het publiceren eigenlijk met je persbericht gedaan?

Relevant nieuws?

Wat de PR professional nieuws vindt, vindt de journalist soms al snel “reclame”. Smart.pr wil deze ruis tussen PR en media wegnemen en relevantie brengen in de verspreiding van nieuws. Wat heb je hier voor nodig? Het juiste bericht bij de juiste journalist. Verder niets.

De tool van Smart.pr biedt deze mogelijkheid. Zij hebben een dataset van 9000+ journalisten: Press Search. Hier vind je journalisten niet alleen op naam of op het medium waarvoor ze publiceren, maar vooral ook op hun interessegebieden. Zo vind je altijd de journalist die je zoekt. Die journalist die oprecht geïnteresseerd is in jouw nieuws dus.

Contacten dus, en dan?

Effectieve verspreiding van je nieuws is minstens zo belangrijk als het vinden van de juiste journalist. Hiervoor biedt Smart.pr keiharde cijfers. Metrics. Wie leest mijn nieuws? Wie niet? Wie klikt op de links in mijn bericht? En…wie wil liever niets meer van me ontvangen?

En dan komt Clipit!

Wij geven met onze tool antwoord op vragen als: wie publiceert mijn nieuws? Wie twittert erover, op welke blogs verschijnt het? Wat is de PR-waarde van mijn nieuws? Een perfecte combi. Eerst je persbericht op de meest effectieve manier versturen en vervolgens precies in de gaten houden hoe het wordt opgepakt en wat het oplevert.

Continue verbetering

Deze toevoeging maakt het cirkeltje rond. Want wanneer je als PR professional inzicht krijgt in de hele keten, van content creatie tot aan publicatie, kun je je volgende persbericht nóg beter richten.

Meer weten over deze samenwerking? Kijk dan ook eens op Communicatie of op Smart.pr.

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief