Overzicht

Social media wijst uit: deze 5 series mag je niet missen

De dagen worden snel korter en kouder; tijd om met een drankje en een dekentje op de bank te kruipen en series te kijken. Maar er zijn zoveel series…waar moet je beginnen? Social Nederland biedt hulp. Media monitoring tool Clipit onderzocht de berichten over alle belangrijke series om jou te voorzien van het beste sociaal verantwoorde binge-advies.

1. Stranger Things

Een groepje tieners waarvan er eentje vermist is in een alternatieve dimensie; het klinkt misschien niet meteen als een serie die je gezien moet hebben. Toch is Stranger Things een enorme hit op Netflix en op social media. Het is de meest besproken serie van de afgelopen maanden, vooral sinds de release van seizoen twee op 27 oktober. En we zijn ook nog eens erg positief (77%) over de avonturen van Eleven en haar vriendjes. Bijkomend voordeel: er zijn pas twee seizoenen van Stranger Things, dus met een beetje bingen ben je zo bij!

2. Game of Thrones

Hoe anders is dat bij onze tweede tip: Game of Thrones. De Starks en de Lannisters vliegen elkaar nu al zeven seizoenen in de haren en de hele wereld kijkt mee. Je moet er dus even goed voor gaan zitten om alle 67 afleveringen terug te kijken, maar dan heb je ook wat: spectaculaire gevechten, politieke intriges, geheime identiteiten, draken, incest en natuurlijk Hodor. Game of Thrones is na Stranger Things de meest besproken serie van de afgelopen tijd. Het speculeren over alles wat ons nog te wachten staat in het achtste en laatste seizoen is al begonnen. Duurt dat wachten je te lang? Dan kun je na het kijken van de serie terecht bij de boeken voor nog meer intriges, gevechten en Hodor. Hodor? Hodor!

3.    Narcos

Hebben we het op social media dan alleen maar over andere dimensies en fantasiewerelden? Nee, ook de waargebeurde werkelijkheid is interessant. Al is die werkelijkheid in het geval van Narcos wel een tikje aangedikt. Hoe het met Pablo Escobar afloopt weten we (en wie het niet weet kan het gezien zijn acties in de serie al snel raden). Toch is het kat-en-muis spel tussen de beruchte drugsbaron en de DEA-agenten van Medellín fascinerend. Ook nu we het in seizoen drie zonder Escobar zelf moeten stellen, blijft de serie populair op social media.

4.    Penoza

Jawel, een serie van eigen bodem tussen al die Hollywood series met hun mega budgetten. Scheelt alvast weer ondertiteling lezen, maar dat is niet de enige reden dat Penoza in ons lijstje staat. Penoza heeft het vijfde seizoen er net op zitten en er gaan geruchten over een film. Het wel en wee van Carmen van Walraven en haar familie blijft ons boeien. Naast de speculaties over een mogelijke film, wordt met name het einde van seizoen vijf veel besproken op social media.

5.    How I Met Your Mother

Spannende en gewelddadige series doen het goed op social media, blijkt al uit de voorgaande vier series uit ons lijstje. Maar in al dat bloedvergieten heb je natuurlijk niet altijd zin. Voor een positieve vibe kan je terecht bij How I Met Your Mother. Vooral het nieuws dat er weer plannen zijn voor een spin-off van de comedyserie wordt positief ontvangen op social media. How I Met Your Mother is een stuk luchtiger dan onze andere tips, met als extra voordeel dat de serie al is afgelopen. Niks een jaar wachten op het volgende seizoen, je kan in één keer door.

Wil jij ook onderzoek doen met social data?  Lees er hier meer over!

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief