Overzicht

Studenten bezorgen Fontys populariteit online

De afgelopen 6 maanden stelden de hogescholen van Nederland weer massaal hun deuren open voor de aankomende studenten. Welke hogeschool heeft zich het best weten te profileren binnen social media? Clipit online media monitoring volgde de berichtgeving over de open dagen een half jaar om die vraag te beantwoorden. De eigen studenten en medewerkers bleken een belangrijke rol te spelen in de berichtgeving.

De meeste online berichtgeving werd gecreëerd over de open dagen van Fontys Hogeschool, er verschenen in 6 maanden tijd 1.001 berichten binnen online media. Hogeschool Windesheim volgt met 782 berichten en over de open dagen bij Saxion werd 726 keer geschreven. Voor Hanzehogeschool werden 716 berichten gevonden en voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen waren het 462 berichten binnen online media.

Ken je ambassadeurs
Wat opvalt binnen de berichtgeving over de open dagen, is dat ruim 70% van de online berichten werd gevonden op het populaire social network Twitter. Veel positieve en enthousiaste tweets over Fontys bleken afkomstig van bestaande Fontys studenten en medewerkers die deelnamen aan de open dagen. Zij ontpoppen zich binnen social media als ware promotors van de hogeschool. Tweets als “Wat is het toch leuk om al die enthousiaste verhalen te horen van onze studenten over hun opleiding bij open dag #Fontys Kunstopleiding” bezorgden Fontys overwegend positieve berichtgeving in online media. Fontys mag haar ambassadeurs dankbaar zijn!

Creëer buzz
Bij deze lovende resultaten dient echter een kanttekening geplaatst te worden wat betreft het aandeel van buzz over de open dagen van alle hogescholen, ten opzichte van de totale berichtgeving over hogescholen. Dit aandeel lag namelijk rond de 3,5%. Er is dus nog werk aan de winkel, ook voor de hogescholen met actieve ambassadeurs. Wellicht raadzaam om volgend jaar meer te investeren in ambassadeurs. Met social media monitoring zijn deze promotors op te sporen. Door in te spelen op de interesses van deze groep kan volgend jaar meer positieve buzz rondom de open dagen worden gecreëerd. Eén van de enthousiaste twitteraars is het hier helemaal mee eens: “#Fontys studenten en medewerkers zijn goede ambassadeurs, (…) enthousiaste verhalen op de open dag”, maak daar gebruik van!

Over Clipit
Clipit, specialist in online media monitoring, scant 24/7 o.a. persberichten, nieuwssites, discussiefora en social media als Twitter, Hyves en Facebook. In meer dan 10.000 bronnen worden dagelijks honderdduizenden berichten gevonden en gefilterd op relevantie voor klanten als Unilever, Vodafone en BMW. Meer weten over dit onderzoek of over Clipit? Neem contact op met Lonneke van de Veerdonk via 024 – 800 07 04 of Lonneke@clipit.nl.

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief