Overzicht

Twitter, Hyves en YouTube monitoren?

De door Clipit ontwikkelde custom search techniek maakt het mogelijk om naast de 7.000 Clipit bronnen ook social media als Twitter, Google Blogs, Hyves en YouTube te monitoren. In dit artikel leggen we uit waarom custom search waardevol is voor uw online media monitoring.

Kenmerkend aan social media is het ontbreken van één centrale zender, die we bij traditionele media kennen in de vorm van journalist of persvoorlichter. Bij social media is iedereen auteur. Elke gebruiker creëert zelf informatie (user-generated content) waardoor berichten niet op een centrale (nieuws)pagina verschijnen, maar op verschillende pagina’s of profielen.

Om van al deze berichten op de hoogte te zijn moet u verschillende bronnen in de gaten houden. Het is in feite onmogelijk om zelf al deze bronnen te monitoren, want het aantal is omvangrijk en elk profiel kan interessant worden als uw organisatie ineens genoemd wordt. Het kost daarnaast veel tijd om elke dag al uw zoektermen te monitoren. Met custom search ontvangt u alle berichten over uw zoektermen uit al deze bronnen automatisch in een overzichtelijke e-mail.

Huidig bronnenbestand

Momenteel scant Clipit de volgende custom search bronnen: Twitter, Hyves, YouTube, Google Blogs, Google News, Google Video, Flickr, Slideshare, Technorati, Wikipedia en Yahoo News. In de toekomst zullen hier meer bronnen bij komen.

Voordelen custom search

  • door uitgebreide Boolean technieken alleen relevante berichten
  • berichten uit 7.000 Clipit bronnen én custom search in één mail
  • de resultaten van al uw zoektermen in één mail

 

Bent u geïnteresseerd in custom search? Informeer naar de mogelijkheden voor uw organisatie via info@clipit.nl of (024) 359 37 90.

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief