Overzicht

WK Barometer: Afscheid in stijl

Met een online ode voor Vlaar en Wijnaldum

De wedstrijd om des keizers baard ontspon zich toch tot een aantrekkelijke afsluiting van het #wk2014. Waarbij online vooral teruggeblikt werd op de prestaties op het toernooi. De winst op Brazilië wordt als waardige afsluiting gezien van een succesvol WK.

Ron Beton

De waardering voor verdediger Ron ‘Beton’ Vlaar nam rond Brazilië – Nederland grootse vormen aan. Naast het feit dat Ron Vlaar met 38.000 berichten veruit de meest besproken speler van de wedstrijd is, werd hij op twitter zelfs ‘toegedicht’: Met een klein gebaar maakt hij elke aanval onklaar Ron Vlaar. #Braned.

Gunfactor Wijnaldum

Rond #BraNed scoorde Wijnaldum van alle basisspelers met 95% de meeste positieve berichten. Veel liefhebbers gunnen hem zijn goal, vooral vanwege het blessureleed dat hij achter de rug heeft: ‘Wijnaldum dit gun ik je, na zo’n lang blessureleed geweldig dat je je goeie spel beloond met een doelpunt!!! @GWijnaldum’. De Guzman moet genoegen nemen met 68% positieve berichten. De meeste negatieve berichten gaan over het feit dat De Guzman de, tijdens de warming-up geblesseerd geraakte, Sneijder moest vervangen.

Cillessen scoort online

Keeper Jasper Cillessen staat online ook in de spotlights, maar dit keer niet vanwege zijn sportieve prestaties. Zijn inspanningen om een muur goed neer te zetten voor een vrije trap, leverden onder de hashtag #jaspercillessensitsonthings het nodige plezier op internet op.

Over de WK Barometer

Nederland telt een kleine 17 miljoen bondscoaches. En veel van die amateuranalytici uiten hun mening online. Vanhulzen•gummo•kicks en Clipit online media monitoring geven deze mensen een stem. Met behulp van de slimme monitoring tool doorzoeken en bundelen we alle berichten over de WK-wedstrijden en spelers. Een team van specialisten analyseert deze data en laat jullie (online) kennis maken met de algehele mening van online Nederland. De informatie is te vinden via social media en op de websites van Van Hulzen en Clipit.

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief