Overzicht

WK Barometer: Nederland wil De Guzman én Clasie

Bijna 200.000 tweets en posts over Oranje

Voorschoten, 13 juni 2014 – De nationale discussie over De Guzman of Clasie leidt op social media tot een Salomonsoordeel: Nederland ziet graag beide middenvelders in de basis en stelt liever vier dan vijf verdedigers op, wat ten kosten zou gaan van Ron Vlaar. Deze resultaten komen naar voren uit de bijna 200.000 online berichten in aanloop naar de wedstrijd van vanavond.     

Uitgaande van wat Nederlanders online verkondigen, moeten deze 11 spelers het dit WK voor Oranje gaan doen: Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Daley Blind, Nigel de Jong, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Jordy Clasie, Jonathan de Cuzman en Jasper Cilissen.

De Vrij en Vlaar

Qua individuele beoordeling steekt Stefan de Vrij boven alle andere spelers uit: op dit moment is 92% van de berichten over hem positief. Ron Vlaar kan hier rekenen op een tweede plek met een 84%. Opvallend, omdat hij op basis van het aantal berichten niet voorkomt in het basiselftal van Oranje. Ook Louis van Gaal blijft niet onbesproken met 38.976 berichten. Hij scoort aan de vooravond van Nederland-Spanje 67% aan positieve berichten. Kritiek is er uiteraard ook voor de bondscoach, vooral vanwege het 5-3-2 systeem en zijn befaamde uitbarstingen richting pers en spelers.

Over de WK Barometer

Nederland telt een kleine 17 miljoen bondscoaches. En veel van die amateuranalytici uiten hun mening online. Vanhulzen•gummo•kicks en Clipit online media monitoring geven deze mensen een stem. Met behulp van de monitoringtool doorzoeken en bundelen we alle berichten over de WK-wedstrijden en spelers. Een team van specialisten analyseert deze data en laat jullie (online) kennis maken met de algehele mening van online Nederland. De informatie is te vinden op de websites van Van Hulzen en Clipit en via social media.

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief