Overzicht

Zestien miljoen bondscoaches blijven voetbalfan tot het einde

1.436.988 berichten over het EK 2012

Voorschoten, 2 juli 2012 – De laatste wedstrijd op het Europees Kampioenschap is voorbij, de finale werd glansrijk gewonnen door Spanje. Tijd om terug te blikken op een online veelbesproken toernooi. Terwijl Spanje twee jaar geleden nog ónze tegenstander was in de finale, op het WK in Zuid-Afrika, zijn we nu opvallend positief over de overwinning van Spanje op Italië. 66% van de Nederlandse thuiscritici was positief over de 4-0-overwinning van de Spanjaarden op de Azzurri. “Oppermachtig Spanje wint met mooi voetbal van Italië”. 

Voor Nederland was het EK al op 17 juni afgelopen, maar de zestien miljoen bondscoaches pakken het verlies erg positief op. Over de laatste wedstrijd van Nederland op het EK werd opvallend genoeg het meest positief gesproken van alle wedstrijden tijdens dit EK, met 70% aan online positieve berichtgeving. Na afloop van de wedstrijd hielpen we elkaar het verlies te verwerken met de nodige grappen en grollen op Twitter: “Voor de volledigheid: de huldiging is dinsdag in de Amsterdamse grachten. In een onderzeeër.” En: “Onze hoop is nu gevestigd op de heer Theo Maassen. De enige kans om die beker alsnog naar Nederland te krijgen.” Gedurende het toernooi lieten enkele tweeps zich ook een aantal keren gaan: “De tussenstand van Spanje-Italië is momenteel: 875.000.000.000 – 1.940.000.000.000. In euro’s schuld, uiteraard.”

Na het afvallen van de Nederlandse selectie bleven we actief discussiëren over het kampioenschap. De halve finale tussen Duitsland en Italië werd in totaal 16.849 keer besproken, de wedstrijd tussen Portugal en Spanje kwam 18.983 keer aan bod en de finale kwam 21.469 keer voor in het onlinediscussiecafé. De zestien miljoen bondscoaches bleven het voetbal dus nauwgezet volgen dit toernooi. Iets waar Mario Balotelli tijdens de huldiging een voorbeeld aan kan nemen. De Italiaanse spits verliet na afloop van de nederlaag tegen Spanje op zeer onsportieve wijze het veld.

Gratis PR-check

Benieuwd wat er over jou wordt geschreven in de media?

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief