Branche analyse

Jij als Marcom professional weet heel goed wat er speelt in de markt. Je manager vindt dat je toe bent aan level 8 en geeft je een extra opdracht. Jeej! Not. Het management en al je (>500?) collega’s moeten ook weten wat er speelt in hun branche. Van de “handen aan het bed” tot die ene chauffeur op de weg. Van directe collega op sales tot het management en bestuurlijke bobo’s. Deze mensen kun je allemaal op de hoogte houden van relevant nieuws door middel van een branche analyse.

Realtime branche analyse

Zoveel data, zoveel relevantie en toch is het aan jou om onderzoek te doen en het juiste nieuws bij de juiste mensen te krijgen. Met de handige nieuwsselectie, eventueel in je eigen huisstijl, ben je zelf redacteur en deel je met 2 klikken de berichten uit jouw bedrijfstak met al je interne stakeholders. Waar zij ook zijn: aan het bed, op de weg of in de boardroom. Met de mail of handige app volgen ook zij snel de ontwikkelingen in de branche. 

Gratis branche check

Branche analyse report

Wil je dat je stakeholders direct inzicht hebben in welke concurrenten er over je schrijven en welke trends en belangrijke thema’s er (gaan) spelen in jouw bedrijfstak? Je ontvangt een analyse overzicht per mail die je makkelijk deelt met collega’s. Liever een analyse waarmee jij intern kunt shinen? We bieden je hiervoor het branche analyse report. Jouw relevante branche thema’s overzichtelijk in een direct presenteerbaar report. Wij doen het werk, jij krijgt de credits. Vinden wij niet erg.

Sparringpartner op niveau

Natuurlijk is monitoren binnen de branche niet jouw dagtaak. Dus daar helpen we je graag mee verder.
Alleen de intake kost je tijd, de rest doen wij. Zo creëer je extra tijd en praat je eens per week het management bij over relevante thema’s binnen je branche, die ene concurrent of trends die jij verwacht.
Zo ben je een sparringpartner op niveau en laat je zien dat jij de ins & outs van het hele umfeld beheerst.

Google data studio

We snappen dat “de branche” of “de bedrijfstak” soms moeilijk definieerbaar is. Onze ervaren analisten adviseren je welke bronnen en thema’s relevant kunnen zijn. Met onze in-house ontwikkelde zoektechnologie filteren we relevante data. De bron specialisten zorgen dat er binnen jouw branche geen site wordt overgeslagen. Moeite met overzicht en inzicht in de duizenden berichten? Wij structureren je data en maken gebruik van een eigen Google Data Studio connector. Hierdoor leveren we altijd jouw branche analyse report, precies zoals jij wil. 

Group 5 Created with Sketch.

De samenwerking met het team van Clipit voelt als heel natuurlijk aan. Je merkt dat je ontzorgd wordt en dat ze altijd een stapje verder denken bij een hulpvraag. Ze zijn snel en servicegericht en dat is wat ik verwacht van een partner als Clipit. Ze hebben voor ons verschillende geïntegreerde campagnes inzichtelijk gemaakt en daar komt hun expertise ook duidelijk naar voren. Daarnaast zijn de dagelijkse nieuwsoverzichten van grote waarde voor onze interne organisatie.

Rinske van den Bos – Manager PR & Public Affairs bij Royal Swinkels Family Brewers

Onze media analyse oplossingen

Meer weten?

Stefan helpt je graag verder met jouw vraag

Neem contact op
Logo WhizPR
bavaria-logo-png
Logo Pathé
Mercedes Benz logo
Nederlandse Loterij logo