PR monitoring

Onze opdrachtgevers kunnen bij ons terecht voor diverse monitoring-en insights oplossingen. Een daarvan is PR monitoring, maar wat is dat nu precies? Clipit PR monitoring geeft inzicht aan PR- en Communicatie managers in wat de impact is van hun eigen PR inspanningen. We bieden dit in verschillende vormen aan, waaronder een gebruiksvriendelijk én overzichtelijk dashboard. Dit dashboard richt je naar persoonlijke behoeften in en werkt dus altijd voor jou! Naast het dashboard duiden onze onze analyse en insights specialisten al je data in doeltreffende rapportages waarin de impact van jouw PR duidelijk in kaart wordt gebracht. 

De impact van jouw PR inspanningen

Als PR manager zorg je dat je out in the open communiceert met de rest van de buitenwereld. Deze relaties houd je goed en binnen die communicatie is het jouw verantwoordelijkheid dat jouw organisatie, product of merk positief geladen wordt. De vraag is hoe meet je dat dit doel daadwerkelijk ook slaagt? Met Clipit PR monitoring maken we inzichtelijk hoe vaak, met welk sentiment en welke media bronnen over jouw organisatie schrijven op de kanalen die je niet hebt ingekocht. Met onze PR-waarde formule zie je snel wat de impact is van een gevonden bericht. Dagelijks ontvang jij een nieuwsselectie van de verschillende media en de gevonden berichten die over jouw organisatie gaan. In ons online Dashboard ontdek je trends en vind je de diepere laag van het meten van jouw impact van je PR.

Insights uit PR monitoring

Alle media monitoring data vormt dé brandstof voor onze Clipit Analyses & Insights oplossing. Met de PR monitoring oplossing in jouw dashboard meet je eenvoudig de impact van jouw PR in een analyse & insights report. We geven context aan jouw gevonden berichten, want dan leeft het pas écht. Schrijft dagblad X juist altijd zo positief of juist negatief over jouw organisatie? Welke auteurs schrijven zonder ze te vragen, toch over jouw merk, organisatie of product? Ontdekken we een trend? Hoe pakten verschillende media jouw campagne op? Deze insights neem je mee om je strategische beslissingen van nu én in de toekomst te onderbouwen. Wij zijn jouw data-buddy’s en helpen je het succes en de impact van jouw PR aan te tonen.

Er zijn systemen voor media monitoring in vele soorten en maten, maar zo eenvoudig en overzichtelijk als dat van Clipit heb ik nog altijd niet gevonden. Ik blijf dagelijks nauwkeurig op de hoogte waar en wanneer mijn organisatie genoemd wordt en in welke context. Sentiment en PR-waardes zet het systeem netjes voor me op een rijtje. Met het Clipit-dashboard kan ik heel eenvoudig en overzichtelijk zelf vergelijkingen en grafieken maken. Heerlijk, geen overbodige toeters en bellen!

Jelko de Ruijter – Social Media Manager bij HKU