Social media monitoring

Wat is social media monitoring?

Social media zijn niet meer weg te denken uit het medialandschap. Conversaties over je merk vinden niet alleen plaats op je eigen social kanalen, maar ook vooral daarbuiten. Natuurlijk wil jij hiervan als eerste op de hoogte zijn en waar nodig zorgen voor een passende reactie. Maar hoe ontdek je op welk social media kanaal er gesproken wordt over jouw merk? Met social media monitoring heb je real time inzicht in al jouw vermeldingen op social media kanalen. Wij helpen je graag met social media monitoring.

Real time social media monitoring

Het is belangrijk om snel op de hoogte te zijn wanneer er een discussie gaande is op social media. In het Clipit Dashboard volg je real time alle social vermeldingen over jouw merk, product of dienst. Hierbij maken we onderscheid tussen posts en reacties, zodat jij dit snel inzichtelijk hebt. Wil je een seintje van ons ontvangen als de berichtgeving op social media sterk stijgt of een negatief sentiment heeft? Stel een alert in en je bent altijd snel op de hoogte.

Maak social media analyses in het Clipit Dashboard

Behalve realtime social media monitoren, maak je in het Clipit Dashboard ook uitgebreide analyses van je aanwezigheid op social media. Bekijk het sentiment van de berichten, de PR-waarde en je bereik en ontdek welke berichten een grote impact hebben. Dit kan zelfs per kanaal of auteur zijn. Zo krijg je een goed beeld van wie je belangrijkste social influencers zijn en wie niet. Met deze informatie optimaliseer je je toekomstige campagnes.