Vacature Media Analist (32-36u)

Wil je werken op het snijvlak van data & PR- communicatie? Combineer jij analytisch denkvermogen met een interesse in het medialandschap en ben je op zoek naar een baan in een gezellig, flexibel en trots team? Dan is de functie van media analist bij Clipit echt iets voor jou!

Als media analist zorg jij ervoor dat onze opdrachtgevers (o.a. KIA, KNVB en Netflix) inzicht krijgen in wat er over hen wordt geschreven in de media. Of het nu gaat om een campagne of een crisis, jij zorgt met onze tools voor een compleet overzicht van de berichtgeving. We streven ernaar om al het relevante nieuws voor onze klanten naar boven te halen, in online media, maar ook op social, in de krant en op radio en TV.

Ook ben je als media analist de aangewezen persoon om de verdiepingsslag te maken voor onze opdrachtgevers in analyses en rapportages. Hiervoor duik je de data in die je hebt verzameld, en creëer je een visueel aantrekkelijk en informatief rapport. Dit geeft opdrachtgevers relevante inzichten om hun PR-activiteiten te beoordelen.

Nauw contact met onze opdrachtgevers is in jouw functie één van de belangrijkste en leukste factoren. Weten wat er speelt, inspelen op de wensen van onze opdrachtgevers, en aan de slag gaan met verschillende vraagstukken en uitdagingen is dagelijkse kost voor een media analist! Het Clipit-team bestaat uit twintig collega’s, waarbij je in het contact met opdrachtgevers nauw samenwerkt met onze Monitoring adviseurs en je samen met onze Data specialisten zorgt voor de optimale datakwaliteit.

Wat ga je doen?

 • Je maakt samen met de opdrachtgever de vertaalslag van klantvraag naar instellingen in ons systeem;
 • Je maakt opdrachtgevers wegwijs in ons dashboard en staat klaar voor alle vraagstukken die jouw kant op komen;
 • Je helpt opdrachtgevers hun media-aandacht inzichtelijk te maken, door de datakwaliteit te bewaken en goed te structureren;
 • Je verzorgt maand-, kwartaal-, en jaaranalyses voor onze opdrachtgevers om het effect van hun PR-inspanningen in kaart te brengen.

De werkdag van media analist Thijs

In de ochtend check ik mijn mailbox om te zien of er verzoeken zijn van mijn opdrachtgevers. Zijn er persberichten binnengekomen of aankondigingen van een campagne waarvan de opdrachtgever graag de media-aandacht wil monitoren? Om dit te doen maak ik een zoekopdracht of pas ik de huidige instellingen aan om deze media-aandacht in kaart te brengen.

Vervolgens heb ik een meeting met een opdrachtgever, waarbij we bespreken hoe we de samenwerking verder kunnen optimaliseren. Klopt de informatiebehoefte nog? Staan de instellingen in hun account nog correct? Daarmee zorgen we ervoor dat ze alle gewenste media-aandacht ontvangen en tevreden blijven over onze oplossingen.

Na de lunchpauze, waarin ik mijn collega’s heb verslagen met een potje tafelvoetbal, ga ik ‘s middags aan de slag met een kwartaalrapportage voor een opdrachtgever. Hierbij duik ik in de verzamelde data en leg ik, aan de hand van heldere KPI’s, uit hoe ze in het afgelopen kwartaal in de media zijn gekomen en wat de impact is van hun PR- en communicatie-inspanningen.

In mijn laatste uurtje duik ik nog snel proactief in een account van een opdrachtgever om te controleren of alle juiste data nog steeds binnenkomt in de zoekopdracht. Zo komt de werkdag ten einde, waarna ik met een paar collega’s geniet van een ijskoud biertje in onze kantine.

Jouw profiel:

 • Je hebt HBO/WO-denkniveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding in de richting Communicatie, Media of Journalistiek;
 • Je beschikt over uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je bent analytisch sterk en denkt in oplossingen;
 • Je duikt graag in grote hoeveelheden data om hier de belangrijkste inzichten uit te halen;
 • Je zet graag die stap extra voor je klant; service staat bij jou op één;
 • Je herkent je in de kernwaarden van Clipit: deskundig, kwaliteit, persoonlijk, trots en vooruitstrevend.

Voldoe je niet volledig aan de profielschets, maar ben je wel enthousiast en denk je dat dit iets voor jou is? Schroom dan zeker niet om te solliciteren!

Media analist Janne over haar inwerkperiode

Ik ben met open armen ontvangen bij Clipit toen ik begon. Het inwerken gaat op een heel fijn en rustig tempo, waardoor het werk je al snel eigen wordt. Het verbaasde me hoe snel ik het in de vingers kreeg.

Naast mijn enthousiasme over de werkzaamheden, hangt er ook een open en informele sfeer op kantoor. Met ons hechte team ondernemen we zowel tijdens als buiten kantoortijden leuke dingen met elkaar. Van een jaarlijks volleybaltoernooi, tot deelname aan een pubquiz of de jaarlijkse incentive. De mooiste bonus die je bij dit werk kan krijgen!

Ons aanbod:

 • Een leuke, inhoudelijke functie, waarin je analytisch vermogen met taalgevoel combineert;
 • Een mooi portfolio aan opdrachtgevers met wie we nauw samenwerken;
 • Verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief;
 • We bieden je doorgroeimogelijkheden als blijkt dat je daar aan toe bent;
 • Hybride werken: we komen graag samen op kantoor, maar werken ook regelmatig vanuit huis;
 • Een fris kantoor centraal gelegen in Nijmegen;
 • Een gezellig, hecht team waar alle lijntjes kort zijn en je met iedereen samenwerkt;
 • Gezellige borrels, stapavonden, etentjes, sportactiviteiten, en bedrijfsuitjes in binnen- en buitenland.

Over Clipit

Wij zijn specialist in media monitoring, analyse & insights. Sinds 2001 brengen we voor onze opdrachtgevers alle aandacht in de media in kaart. Met onze technologie bieden we het meest complete overzicht van media vermeldingen in online en social media, print en radio & TV en podcasts. Daarbij geven we eenvoudig inzicht in sentiment, bereik en PR-waarde. Met een jong en gedreven team van 20 collega’s werken we iedere dag aan de beste oplossing voor onze opdrachtgevers. Waar we de ene organisatie voorzien van al het nieuws, ontwikkelen we voor andere organisaties op maat gemaakte analyses en rapportages.

Ons team

Wij werken met ongeveer 20 collega’s dagelijks gepassioneerd aan maar één doel: het werk van onze opdrachtgevers eenvoudiger maken! Dit doen wij door ze te ontzorgen bij het inzichtelijk maken van hun PR en de impact hiervan op de business. Op ons kantoor in Nijmegen, vanuit huis of bij de opdrachtgever. Dankzij onze media monitoring & insights oplossingen zijn zij snel op de hoogte van alle relevante media aandacht. Opdrachtgevers maken via ons intuïtieve dashboard eenvoudig analyses of gebruiken onze data gedreven rapportages als bewijskracht van hun werk.

Next steps?

 • Selectie van kandidaten
 • Eerste kennismakingsgesprek op kantoor
 • Proefdag meedraaien op de afdeling zelf
 • Gesprek over jouw arbeidsvoorwaarden
 • Let’s start!

Hebben we jouw enthousiasme getriggerd? Reageren kan door je motivatiebrief en CV te sturen naar Paul van der Zijde, Manager Datakwaliteit, via paulvanderzijde@clipit.nl. Heb je nog vragen? Neem dan telefonisch contact op met Paul via 024 890 39 49.