Portal

In de Clipit Portal heb je real time inzicht in de berichtgeving rondom jouw merk. Je volgt de berichtgeving, anticipeert waar nodig en maakt analyses en rapportages.

Hoe ziet de Clipit Portal eruit?

In de Clipit Portal vind je alle berichten die we voor jouw zoekopdracht(en) hebben opgehaald en heb je de mogelijkheid om deze te analyseren. In grote lijnen is de Clipit Portal opgebouwd in vier delen:

  • Filters
  • Statistieken
  • Grafieken
  • Berichten

Filters
Met de filters bepaal je wat je ziet in de Portal. We bieden hiervoor verschillende filters. Factoren als zoekopdracht, periode, sentiment en mediumtypen zijn eenvoudig te selecteren. Wil je uitgebreidere filters? Als je klikt op ‘Meer filters’ verschijnen er meer selectiecriteria. Wanneer je het gewenste filter compleet hebt, klik je op de gele knop ‘Filter’ om de gewenste resultaten weer te geven. Gebruik je dit filter vaker? Sla het filter dan op met de knop ‘Opslaan’. Je vindt je filter terug aan de linkerkant van de Portal onder het kopje ‘Mijn filters’.

Statistieken
Hier zie je in één oogopslag hoe je er voor staat op basis van aantallen, crossmediaal bereik, crossmediale PR-waarde en sentiment. Deze cijfers corresponderen met je ingestelde filter.

Grafieken
We hebben verschillende grafieken voor je klaargezet. Klik op de buttons rechts van de grafiek om inzicht te krijgen in aantallen, PR-waarde, bereik, sentiment, bronnen en auteurs. Onder ‘Meer grafieken’ vind je meer variaties van deze elementen.

De weergave van je grafiek aanpassen? Rechts bovenin de grafiek vind je een tandwiel, daar vind je de instellingen van de grafiek. De periode waarover de grafiek gegevens toont, wijzig je in het filter. Klik op de grafiek om de bijbehorende berichten bij bijvoorbeeld een piek te zien.

Berichten
Je volgt hier realtime de nieuwste berichten over jouw zoekopdrachten, in de periode zoals ingesteld in het filter. Klik op het bericht om meer informatie te zien, zoals de gegevens waarop we de crossmediale PR-waarde en het bereik baseren.
Je kunt de berichten op meerdere manieren laten weergeven. Klik rechts boven het berichtenoverzicht op de button Sentiment om een aangepaste weergave te kiezen.

Welke grafieken vind ik in de Clipit Portal?
In de Portal maak je analyses over de door jou ingestelde dataset. Factoren als volumes, crossmediaal bereik, PR-waarde, sentiment, influencers en belangrijke keywords vind je allemaal terug in de Portal. Bijna al onze grafieken zijn doorklikbaar, zo zoom je eenvoudig in op pieken. Voor een indicatie van een groot aantal van onze grafieken bekijk je ons overzicht van factsheets.