Overzicht
Reputatie monitoring Hill & Knowlton

Hill+Knowlton Strategies: real-time media monitoring

Organisatie

Al sinds 2009 verzorgt Clipit de monitoring voor Hill+Knowlton Strategies. Hill+Knowlton Strategies is een internationaal communicatieadviesbureau dat organisaties helpt met hun communicatiestrategieën en -uitingen. Ze doen dit met behulp van een team van ervaren communicatieprofessionals die zich richten op het verbinden van bedrijven met hun publiek en stakeholders. In dit succesverhaal lees je meer over de samenwerking met Clipit.

Uitdaging

Bij Hill+Knowlton Strategies Nederland ontstond de behoefte om haar opdrachtgevers altijd te voorzien van een volledig overzicht aan media publicaties. Om dit in te regelen waren ze op zoek naar een organisatie die in staat is om alle relevante online media aandacht over merken en issues in kaart te brengen en overzichtelijk aan te bieden. Het is belangrijk dat er real-time inzicht wordt gegeven in de online berichtgeving.

 

Group 5 Created with Sketch.

Hill+Knowlton Strategies Nederland maakt al meerdere jaren gebruik van Clipit om alle online publicaties te volgen over merken en/of issues. We toetsen regelmatig de dienstverlening van Clipit aan andere spelers in de markt om zeker te weten dat wij onze klanten de hoogste kwaliteit bieden. En elke keer komt Clipit als meest complete online en social media monitoring tool uit de bus. Naast het complete bronnenbestand kunnen we snel schakelen met Clipit voor het opzetten van zoekvragen. Ons eigen crisisaccount stelt ons in staat om ook ‘s avonds en in de weekeinde issues direct online te volgen.

Mischa Visser – Research Consultant bij Hill+Knowlton Strategies

Resultaat

Na het testen van Clipit en het maken van de vergelijking met concurrenten is Clipit als beste uit de test gekomen. De kwaliteit van het bronnenbestand en het snelle schakelen gaven de doorslag. Om real-time overzicht te krijgen van alle berichten is er een eigen crisisaccount voor Hill+Knowlton ingericht, zodat er ook ‘s avonds en in het weekend in de berichtgeving kan worden gedoken. Op deze manier is Hill+Knowlton Strategies 24/7 in staat om issues te monitoren voor hun opdrachtgevers