Support

Categorie

Nieuwsselectie

De nieuwsselectie

Dagelijks ontvang je voor 08.00 uur ‘s ochtends een e-mail met daarin de gevonden berichten overzichtelijk gerangschikt; de Clipit Nieuwsselectie.

Overzicht nieuwsselectie

Per bericht worden de titel, de bron en de bijbehorende zoekopdracht(en) weergegeven. De bron is een deeplink naar de website waar het oorspronkelijke artikel staat. Je leest het hele bericht door op de deeplink te klikken.

Rechts bovenin de nieuwsselectie vind je een link naar het Clipit Dashboard. Door te klikken op Handleiding kom je terug bij deze pagina. Tot slot is het mogelijk om de nieuwsselectie te exporteren naar Excel.

Sentiment, PR-waarde en bereik

Voor elk bericht vind je drie iconen. Het eerste icoon geeft het sentiment weer, het tweede icoon geeft een indicatie van de PR-waarde en het derde icoon geeft een indicatie van het bereik.

Het sentiment wordt weergegeven aan de hand van vijf niveaus met verschillende kleuren:

Bij meerdere zoekopdrachten in een bericht, kan de context waarin we die zoekopdrachten tegenkomen verschillen. Ook het sentiment van meerdere reacties op een bericht hoeft niet eenduidig te zien. De kleurcode kan dan meerdere kleuren bevatten.

bericht is zeer positief
bericht is positief
bericht is neutraal
bericht is negatief
bericht is zeer negatief

Sortering en relevantie

Gevonden berichten worden op basis van verschillende variabelen gesorteerd. Standaard staan de berichten gesorteerd naar brontype, maar het is ook mogelijk om de berichten per zoekopdracht of per sentiment te weergeven. In de gekozen sortering staan de berichten vervolgens op relevantie en titel gegroepeerd. Tot slot worden resultaten standaard weergegeven in tabelweergave. Je kan ook kiezen voor de lijstweergave, je ziet dan onder elke titel de context waarin het zoekwoord is gevonden. Om dit aan te passen ga je in het Dashboard naar Instellingen. Klik uw profiel aan en kies voor Wijzigen.

Meer weten?

Heb je nog vragen? Onze media analisten zitten voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Bel ons op 024 8000 704, mail naar info@clipit.nl of stuur een Whatsappje!

Beschikbaarheid content

De meeste gevonden berichten van de nieuwsselectie zijn openbaar beschikbaar. Sommige content is echter afgeschermd en alleen op te vragen door geautoriseerde gebruikers. Wil je ook toegang? Neem dan contact op met de contactpersoon voor media monitoring binnen jouw organisatie.

Meer weten?

Heb je nog vragen? Onze media analisten zitten voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Bel ons op 024 8000 704, mail naar info@clipit.nl of stuur een Whatsappje!

Toegankelijkheid dashboard

In het Clipit dashboard en de Clipit app vind je alle berichten met uitgebreide filtermogelijkheden, analyses en insights. Het dashboard is alleen toegankelijk voor gebruikers en administrators. Wil jij ook toegang? Neem dan contact op met de contactpersoon voor media monitoring binnen jouw organisatie.

Meer weten?

Heb je nog vragen? Onze media analisten zitten voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Bel ons op 024 8000 704, mail naar info@clipit.nl of stuur een Whatsappje!