Internationale media monitoring

Wat is internationale media monitoring

Met Clipit ben je altijd direct op de hoogte als je genoemd wordt in berichten op Nederlandse websites. Is jouw organisatie ook buiten Nederland actief? Dan wil je vast ook inzicht in de berichtgeving vanuit die landen. Dat kan met Clipit Internationale monitoring! Omdat de berichtgeving uit andere landen in hetzelfde Dashboard binnenstroomt als de Nederlandse berichten, heb je het allemaal in één handig overzicht. En omdat ook internationale berichten worden verreikt met sentiment, PR-waarde en bereik kun je complete analyses uitvoeren over jouw Nederlandse en internationale monitoring data!

Offerte aanvragen

Internationale brondekking

Naast de complete brondekking van Clipit voor alle Nederlandse media, voorzien we je van internationale resultaten. Je hebt de keuze uit resultaten van één specifiek land (bijvoorbeeld als je organisatie alleen in België actief is), heel Europa of wereldwijde monitoring. Daar vallen ook bronnen uit de USA, Japan, Zuid-Afrika, de Verenigde Arabische Emiraten en uiteraard de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) onder.

Naast monitoring op land is het ook mogelijk om te monitoren op taal, of een combinatie van beide (bijvoorbeeld alleen Nederlandstalige Belgische websites, voor bedrijven die alleen in Vlaanderen actief zijn).

 

Internationale monitoring

De focus binnen internationale media monitoring ligt bij Clipit op online nieuwssites en blogs. 24 uur per dag scannen we media als Le Monde, The Times, China Daily, International Herald Tribune, El Pais, The Financial Times en The New York Times. Ook Twitter en andere social media kanalen worden op verzoek meegenomen. Met 150 miljoen websites uit 247 landen en in 187 talen weet je altijd wanneer je in internationale media wordt genoemd.

Alles in één!

Onze media analisten stellen de gewenste zoekopdrachten voor je in en controleren de relevantie van de resultaten. Dus ook zonder talenknobbel is internationale monitoring heel gemakkelijk! We verzamelen je resultaten in een overzicht per e-mail en je Clipit Dashboard.

Met de uitgebreide analysemogelijkheden vergelijk je Nederlandse resultaten eenvoudig met je prestaties in het buitenland. In één oogopslag inzicht in je wereldwijde reputatie! Heb je interesse in internationale monitoring? Vraag je monitoring adviseur of je media analist om een vrijblijvende test.