Print media monitoring

Welke print media schrijven over jouw organisatie en wat is hiervan de impact? Om dit te duiden verrijken we de print data met onder andere sentiment en de PR-waarde. Met Clipit Print Media Monitoring ben je altijd op de hoogte van jouw media aandacht in het crossmediale media landschap. Dagelijks ontvang je een compleet overzicht van de nieuwste berichten uit zowel landelijke dagbladen, regionale kranten, huis-aan-huis-bladen en magazines in de Clipit nieuwsselectie. In ons online Dashboard ontdek je trends en meet je de impact van je PR.

Print media inkoop

Wij geloven dat voor goede journalistieke (print) content betaald moet worden. De rechten van deze content van landelijke én regionale dagbladen berusten bij uitgevers de Persgroep Media (DPG) en Mediahuis, vertegenwoordigd door LexisNexis. Sinds 2020 is Clipit gelicenseerd partner van Lexisnexis zodat wij voor al onze opdrachtgevers print content van DPG en Mediahuis kunnen leveren. Hierdoor bieden we je een monitoring oplossing met de beste dekking van Nederland. Je ontvangt onder andere artikelen uit print als zowel online media van zelfs achter de paywall! Naast deze licentie bij LexisNexis zijn wij eveneens channel partner van het Financieele dagblad en werken we samen met de bekende print leveranciers ANP en Media Info Groep.

Group 5 Created with Sketch.

Er zijn systemen voor media monitoring in vele soorten en maten, maar zo eenvoudig en overzichtelijk als dat van Clipit heb ik nog altijd niet gevonden. Ik blijf dagelijks nauwkeurig op de hoogte waar en wanneer mijn organisatie genoemd wordt en in welke context. Sentiment en PR-waardes zet het systeem netjes voor me op een rijtje. Met het Clipit-dashboard kan ik heel eenvoudig en overzichtelijk zelf vergelijkingen en grafieken maken. Heerlijk, geen overbodige toeters en bellen!

Jelko de Ruijter – Social Media Manager bij HKU

Insights uit print media data

Alle media monitoring data vormt dé brandstof voor onze Clipit Analyses & Insights oplossing. Met de toevoeging van print media in jouw dashboard meet je eenvoudig de impact van jouw PR in een analyse & insights report. We geven context aan jouw print media data, want dan leeft het pas écht. Waarom schrijft dagblad x juist altijd zo positief of juist negatief over jouw organisatie? Ontdekken we een trend? Hoe pakten de printmedia jouw campagne op? Deze insights neem je mee om je strategische beslissingen van nu én in de toekomst te onderbouwen. Wij zijn jouw data-buddy’s en helpen je het succes en de impact van jouw PR aan te tonen.