Social media monitoring

Social media zijn niet meer weg te denken uit het medialandschap. Niet alleen op jouw eigen social kanalen zijn er conversaties, maar ook op kanalen van jouw publiek. Doordat jij niet overal een melding van krijgt, mis je een groot deel van de berichtgeving. Om toch al deze berichten op te kunnen halen, biedt social media monitoring de oplossing. Zo heb je direct inzicht en overzicht in alle media vermeldingen op social media over jouw organisatie. Dat is het voordeel van social media monitoring.

Wat is social media monitoring?

Social media monitoring is het continue monitoren en analyseren van alle berichtgeving in alle online en social media. Het monitoren van alle media aandacht gebeurt voornamelijk met een media monitoring tool. Hiermee breng je media vermeldingen over onder andere jouw reputatie, merk, branche of campagne in kaart. Analyseer de berichtgeving en rapporteer deze analyses direct aan collega’s en stakeholders.

Offerte aanvragen

Real time social media monitoring

Vooral op social media is het belangrijk om real time inzichtelijk te hebben wat er over jouw organisatie of merk geschreven wordt. Zo anticipeer je direct op berichtgeving voordat het nieuws viraal gaat en voorkom je reputatieschade. Het Clipit Dashboard biedt de mogelijkheid om real time inzicht te hebben in alle social media berichtgeving. Wil je een seintje van ons ontvangen als de berichtgeving op social media sterk stijgt of een negatief sentiment heeft? Stel een alert in en je bent altijd snel op de hoogte.

Analyses in het Clipit dashboard

In het Clipit dashboard zie je direct welke berichten voor jouw organisatie of merk belangrijk zijn. Met meer dan 50 grafieken en tabellen in het dashboard analyseer je jouw berichten eenvoudig. Berichten zijn verrijkt met sentiment, bereik en PR-waarde. Zo ontdek je welke berichten een grote impact hebben op jouw reputatie. Het delen van analysepagina’s met collega’s en stakeholders kan eenvoudig door deze in PDF te downloaden.

Group 5 Created with Sketch.

De samenwerking met het team van Clipit voelt als heel natuurlijk aan. Je merkt dat je ontzorgd wordt en dat ze altijd een stapje verder denken bij een hulpvraag. Ze zijn snel en servicegericht en dat is wat ik verwacht van een partner als Clipit. Ze hebben voor ons verschillende geïntegreerde campagnes inzichtelijk gemaakt en daar komt hun expertise ook duidelijk naar voren. Daarnaast zijn de dagelijkse nieuwsoverzichten van grote waarde voor onze interne organisatie.

Rinske van den Bos – Manager PR & Public Affairs bij Royal Swinkels Family Brewers

Meer weten?

Stefan helpt je graag verder met jouw vraag

Neem contact op