Gratis proefperiode

Wil jij ook inzicht en overzicht in alle voor jou relevante media aandacht?
Overzicht

Burgemeester Bruls op bezoek bij Clipit

Op een zonnige dinsdag kregen wij een telefoontje van de kabinetschef van de burgemeester van Nijmegen. Al jaren maken we voor Gemeente Nijmegen hun media prestaties inzichtelijk en de burgemeester van Nijmegen had onze Nieuwsselectie voorbij zien komen. Hij was erg geïnteresseerd in onze branche en onder de indruk van de bedrijven waarvoor we werken. Hij wilde graag eens bij ons op bezoek komen om meer te weten te komen over Clipit, wat we doen en hoe we werken. Op woensdag 24 oktober ontvingen wij burgemeester Bruls en zijn kabinetschef om ze helemaal wegwijs te maken in de wondere wereld van media monitoring & intelligence!

Innovaties, algoritmes en human intelligence

Rinske ontving burgemeester Bruls op ons kantoor, gevestigd op het Mercator Technology & Science Park van de Radboud Universiteit. “Ik ga nieuwsberichten knippen”, zei de burgemeester vastbesloten toen hij binnenkwam. Gelukkig gaat dat in het digitale tijdperk anders. Tijdens de korte voorstelronde op de werkvloer werden al de nodige vragen beantwoord. Wat zijn de verantwoordelijkheden van de verschillende afdelingen? Hoe vinden de mensen van Clipit het om hier te werken?

Onder het genot van Nijmeegse bonbons gaven Rinske en Rutger vervolgens een korte presentatie over Clipit. We lichten onze diensten toe en gaven een impressie van het gebruik door onze klanten. Dat burgemeester Bruls oprecht geïnteresseerd is in ons verhaal en onze innovaties, was duidelijk merkbaar door zijn scherpe vragen en opmerkingen over online trollen, het belang van human intelligence bij algoritmes en zijn visie op bijvoorbeeld social media.

De kunst van het monitoren

Vervolgens was het tijd voor het echte werk! Onze doorgewinterde media analist Paul vertelde de burgemeester alles over de kunst van het maken van zoekopdrachten, het ophalen van de juiste berichten, automatische dataverrijking en het maken van uitgebreide rapportages om vraagstukken van onze klanten te beantwoorden. Ook hier was human intelligence onderwerp van gesprek. “Maar hoe weet je nu precies wanneer iets relevant is als je niks van het onderwerp wat je moet monitoren af weet?”. Gelukkig zijn onze media analisten breed onderlegd en weten ze na al die jaren van héél veel onderwerpen wat af! 😉

Natuurlijk kon het bezoek niet eindigen zonder een foto met de burgemeester. Burgemeester Bruls; bedankt voor uw interesse in ons bedrijf! De koffie staat altijd klaar!

Meer weten?

Heb je nog vragen? Onze media analisten zitten voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Bel ons op 024 8000 704, mail naar info@clipit.nl of vul ons contactformulier in.