PR-waarde

Wat is PR-waarde?

Clipit geeft als eerste media monitoring tool in Nederland inzicht in de waarde van elk bericht dat over jou verschijnt in alle media: de PR-waarde. Deze ROI van PR berekenen we voor online nieuws, social media, print en radio & TV!

Crossmediale PR-waarde

Met de crossmediale PR-waarde breng je eenvoudig de totale impact van je campagne of mediastrategie in kaart. Ook wordt het mogelijk om de bijdrage van platformen en auteurs onderling te vergelijken.

We gaan daarbij verder dan de advertentiewaarden en kijken ook naar impactfactoren van PR. Hoe positief of negatief word je vermeld? Sta je centraal of vorm je slechts bijzaak? En in hoeverre is je kernboodschap overgenomen?

Met de PR-waarde breng je de totale impact van je media-inspanningen in kaart. Organisaties gebruiken de PR-waarde om de media-aandacht te kwantificeren om zo het succes van PR in kaart te brengen.

Clipit, Ensie

PR-waarde vs Advertentiewaarde

Wat zou ik betalen, had ik deze media aandacht ingekocht en wat is de meerwaarde van PR? Dat is het principe achter de waarde.Uniek is dat we verder kijken dan de advertentiewaarde. Naast factoren als advertentietarief, bereik, positie- en afmetingfactoren, bepalen we de impact van PR. Sentiment, branding en kernboodschap vormen de impactscore. Ook hanteren we een opslagfactor: de meerwaarde van redactionele content tegenover adverteren. Zo weet je niet alleen dat je in de media staat, je weet ook hoe je er staat.

Onderzoek

Onderzoek van Clipit toonde aan dat NikkieTutorials de meest invloedrijke vlogger is met een PR-waarde van 20 miljoen euro. In onderstaand fragment van NikkieTutorials bij Jinek kwam dit ter sprake.