Gratis proefperiode

Aan de slag met analyseren in het Clipit Dashboard?
Overzicht

Clipit voorzitter eerste Branchevereniging Media Monitoring

In 2010 startte ik bij Clipit, de markt was relatief rustig. Op dit moment wordt de monitoring branche gekenmerkt door veranderingen in regels en wetgeving op gebied van content. Nieuwsmakers, -aanbieders en -afnemers moeten gezamenlijk dit proces vormgeven, met als doel nieuwsvoorziening voor zakelijk gebruik optimaal toegankelijk te houden. Zo’n 2 jaar geleden startte ik mijn eerste lobby om de dialoog tussen verschillende MMO’s op gang te brengen. Dit met het idee om van elkaar te leren door kennisuitwisseling. Ik ervaarde deze dialoog positief, aangezien het zorgt voor betere afstemming en draagvlak binnen de gehele branche.

Vandaag ben ik super trots dat destijds die eerste lobby, heeft geleid tot een officiële branchevereniging! Welteverstaan Branchevereniging Media Monitoring Organisaties BMMO. Lees hier het officiële persbericht van de BMMO.

BMMO belangenbehartiging voor MMO’s

De BMMO vertegenwoordigt de belangen van ondernemingen die in opdracht (redactionele) nieuwsbronnen volgen en relevant nieuws en content toegankelijk maken via bijvoorbeeld dagelijkse klant-specifieke nieuwsvoorziening en op dat nieuws analyses en onderzoek uitvoeren. Opdrachtgevers van deze Media Monitoring Organisaties zijn bedrijven, overheden en andere organisaties. Met de vier andere onafhankelijke oprichtende organisaties, geloof ik in een sterk samenspel waarin we kennis uitwisselen en elkaars visie en standpunten soms uitdagen op gebied van data en gebruik hiervan.  Met als doel dat van uitgever tot eindgebruiker iedereen met werkbare afspraken en binnen een eerlijk speelveld zijn werk kan doen.

Clipit snapt de redelijke vergoeding voor redactioneel nieuws

Vanuit Clipit bieden wij al meer dan 20 jaar een Media Monitoring oplossing die gebaseerd is op kwalitatieve en verrijkte data, altijd in lijn met auteursrecht en relevante wetgeving. Op deze wijze bouwen wij aan de waarborging en continuïteit van onze oplossing op lange termijn voor onze opdrachtgevers. We zagen eerder deze ontwikkeling ook in andere branches, waaronder de muziekbranche. Vandaag de dag vinden we het allemaal niet gek dat we een Spotify abonnement betalen om volledig muzieknummers te kunnen streamen, luisteren en evt downloaden.

Eerste voorzitter van branchevereniging BMMO

Bij de oprichting van branchevereniging BMMO nemen wij als Clipit een actieve rol aan. In mijn rol als voorzitter heb ik als doel de verschillende organisaties en visies met elkaar te verbinden zodat we de branche verder professionaliseren en ontwikkelen. Het is wellicht einde van de lobby, maar zeker een nieuw begin van hopelijk constructieve gesprekken.

Samen eens een keer van gedachten wisselen? Daar sta ik altijd voor open! Je kunt me bereiken via charissa@clipit.nl of op 06-17760803.