Gratis proefperiode

Wil jij ook inzicht en overzicht in alle voor jou relevante media aandacht?

Startpagina.nl 20 jaar en de link met Clipit

In 1998, 20 jaar geleden alweer, werd Startpagina.nl in het leven geroepen door Durk Jan de Bruin & friends. Al snel groeide het uit tot een groot netwerk van pagina’s en de best bezochte site van Nederland. Een jaar later klopte Durk Jan aan de deur van Checkit (waar Clipit in 2001 uit ontstaan is) om de kwaliteit van alle links op Startpagina.nl te waarborgen. Een jarenlange samenwerking volgde, en onlangs hebben we het 20-jarige jubileum gevierd bij Sanoma.

Van Link Check & Quality Manager…

Checkit ontwikkelde de Link Check & Quality Manager, een maatwerk dienst speciaal voor Startpagina. Dankzij de Link Check & Quality Manager waren zij in staat om eenvoudig de kwaliteit van miljoenen links te controleren, hierover te rapporteren en de juiste insights uit te lichten. Onze eerste ervaringen op het gebied van big data op het internet begonnen dus al 20 jaar geleden. De Link Check & Quality Manager heeft tot 2012 haar diensten bewezen. Vandaag de dag heeft het Startpagina netwerk nog steeds 5 miljoen bezoekers per maand en staat daarmee in top 20 van de meest bezochte websites in Nederland.

… naar media intelligence solution

Met deze ervaring op zak heeft Checkit (tegenwoordig iProspect) zich verder ontwikkeld van web quality partner naar full search marketing bureau onder de vlag van Dentsu Aegis. Met behulp van deze technologie is in 2001 ook Clipit ontstaan. Clipit heeft zich in 2005 afgesplitst van Checkit en is inmiddels uitgegroeid tot een media intelligence solution.

Startpagina, gefeliciteerd met het jubileum en bedankt voor de geweldige samenwerking!

Meer weten?

Heb je nog vragen? Onze media analisten zitten voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Bel ons op 024 8000 704, mail naar info@clipit.nl of vul ons contactformulier in.