Gratis proefperiode

Wil jij ook inzicht en overzicht in alle voor jou relevante media aandacht?
Overzicht

2023 jaaroverzicht in sneltreinvaart

Het is 7.50 in de vroege ochtend, nog stil (en koud). Ik loop door het mooie nieuwe kantoor, waar we sinds november 2023 onze intrede hebben gedaan. Het historische pand, met mooie karakteristieken in combinatie met onze eigen Clipit stijl, voelt als thuis. Nog even genieten van de rust voordat mijn collega’s tussen 8 en 8:30 uur binnendruppelen. Als zij er zijn, vult onze locatie zich met enthousiaste jonge professionals die (meestal) dagelijks met plezier naar ons kantoor komen. Mijn stilte vult zich met trots. Trots op wat we het afgelopen jaar hebben bereikt. Trots op wat we achter ons laten, trots op wat er op de planning staat. Hieronder een kort jaaroverzicht met een vooruitblik op 2024. We gaan direct goed van start en geven jou graag daarom een mooi cadeau. Lees snel verder!

De verhuizing

Bij start 2023 werd ik verrast met de boodschap dat we per eind 2023 een nieuw kantoor moesten vinden. Onze oorspronkelijke locatie, gevestigd op de innovatieve Radboud-campus, bood niet langer voldoende ruimte voor ons. Deze boodschap bracht een mix van emoties (lees paniek en hoop). Echter, dit was ook een kans om een nog mooiere locatie te vinden. Een kans om onze manier van werken te vernieuwen. Via het Nijmeegse netwerk, kregen we een tip. Direct verliefd op de karakteristieken van het monumentale pand in centrum Nijmegen, werd ik enthousiast! De hamvraag was: pasten we er wel in??? Met hulp van een binnenhuisarchitect talloze keren meten, rekenen en het slopen van zo hier en daar een glazen wand, kunnen we inmiddels zeggen: ja het past. En hoe! Onze nieuwe plek voelt écht als een thuis waar we vergaderen, productief zijn met elkaar, brainstormen of zelfs een potje tafelvoetbal spelen. Inmiddels zijn ook de eerste borrels een feit!

Het team

Dat het zo snel als thuis voelt, ligt vooral aan het team. De saamhorigheid en bereidheid in aanloop naar en tijdens de verhuizing bewees maar weer dat we écht met elkaar verbonden zijn. Niet alleen door werk, maar ook verbonden door de wens om samen een fijne en goede werkplek te creëren waar we ontwikkelen, groeien en fouten maken. Ja, want dat mag ook. Deze vrijheid wordt mogelijk gemaakt doordat we elkaar goed kennen en respecteren. Memorabele team momenten in 2023 beleefden we onder andere tijdens een trip in Gent, waterskiën en BBQ’en bij 32 graden volle zon, beachvolleyballen tijdens de “Firma Battle”, de pubquizzen en uiteraard als uitsmijter samen koken en dineren als kerstdiner. Een goed team selecteer je op basis van kennis, ambitie en ervaring. Een hecht team smeed je juist op die momenten die niet direct met werk te maken hebben. Daarom staat ons volgende uitje weer gepland voor april 2024.

Stabiliteit

Tenslotte was 2023 het jaar van finetunen en het leggen van een solide basis voor nieuwe oplossingen in 2024. Naast mijn rol bij Clipit vervul ik nu inmiddels bijna een jaar de rol van voorzitter van de BMMO (branchevereniging media monitoring organisaties). Deze branchevereniging, de eerste in Nederland voor organisaties met monitoringsactiviteiten, is opgericht met als doel het journalistieke medialandschap, inclusief alle nieuwsfeiten, toegankelijk te houden voor zakelijke gebruikers. Naast deze rol werkte ik samen met het team aan een meer onafhankelijk Clipit, zodat we stabiel zijn voor de toekomst. We sloten partnerships met tientallen nieuwe opdrachtgevers en enkele opdrachtgevers verlieten ons door veranderende behoeften. No hard feelings. Dat hoort erbij. En van verliezen kun je leren.

Omdat we tijdens ons (eerder genoemde) Clipit kerstdiner altijd op ietwat beruchte wijze terugblikken op het jaar (lees als Clipit kerst-roast), richt ik me nu op wat komen gaat. Omdat jullie, onze opdrachtgevers, ons elke dag uitdagen en plezier geven in ons werk, deel ik graag welke nieuwe oplossingen je van ons mag verwachten komend jaar.

Nieuwe oplossingen

Gesproken nieuwsselectie

Wist je dat onze oplossing ook bijdraagt aan het ondersteunen van de WCAG-richtlijnen? WCAG staat voor richtlijnen om webcontent toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Doordat je de Clipit nieuwsselectie nu ook in gesproken vorm kunt beluisteren, maak je nieuws nog breder toegankelijk en draag je als organisatie hier positief aan bij. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon handig om deze gesproken nieuwsselectie te luisteren onderweg naar werk. Handen vrij en luisteren maar.

Jouw nieuws van de dag!

Dagelijks verschijnen er duizenden berichten in de media, daarvan zijn er veel relevant voor jou. Geen tijd om ze allemaal één voor één door te lezen en tot de kern te komen? Geen zorgen, met een update van het nieuws van de dag zie je snel context en weet je wat relevant is. De update wordt gemaakt met behulp van onze eigen slimme techniek, uiteraard in combinatie met de expertise van onze nieuwsredacteuren. Het biedt jou de mogelijkheid om snel de kernpunten van een verhaal te begrijpen. Dit scheelt veel moeite en tijd. Altijd efficiënt, relevant en toegankelijk.

Nieuwsbrief aan of uit

Met deze optie in het dashboard ben jij redactie, regisseur en journalist in één. Je selecteert makkelijk de relevantste berichten voor bijvoorbeeld jouw interne stakeholders, voorziet deze van een eigen geschreven notitie en mailt deze vervolgens rond in je eigen huisstijl. Geen knip-en-plakwerk meer, of mondelinge toelichtingen waarom een bericht belangrijk is. Jouw stakeholders ontvangen altijd op tijd het nieuws, met daarbij jouw eigen duiding.

Podcast monitoring

Uit recent onderzoek van Markteffect (de 9e meting van de Markteffect Podcast Monitor) zien we dat het aantal podcasts tussen 2019 en 2023 is verdubbeld. Podcasts winnen nog steeds aan terrein en niet alleen aan de makers kant, ook het aantal luisteraars is sinds de eerste meting in 2019 nagenoeg verdubbeld. Belangrijk om ook podcasts in jouw scope te hebben. Sinds deze maand monitoren wij ook podcasts. We zijn hierdoor de meest complete monitor van Nederland.

Nieuwjaarscadeau

Omdat het nieuwe jaar net van start is, geven we je graag een cadeau. We willen je laten weten dat we jouw loyaliteit aan Clipit waarderen en koesteren. Je krijgt daarom de komende 2  maanden geheel kosteloos onze eigen Podcast monitor. Mochten jouw eigen merknaam dus genoemd worden in 1 van de podcasts, dan verschijnt dit in je overzicht. 

Heb je nog vragen of wil je een van de andere nieuwe oplossingen uitproberen? Neem dan contact op met monitoring adviseurs Kas, Rutger, Sander of Stefan.